Microsoft'un Hiçbir Zaman Piyasaya Sürmediği Xbox Modeli "Keystone"un Tasarımı Ortaya Çıktı

13
1
1
0
0
Microsoft'un birkaç yıl önce üzerinde çalıştığı ancak sonradan iptal ettiği "Keystone" isimli konsoluna ait render görüntüler paylaşıldı. Konsol piyasaya sürülseymiş oldukça minimalist bir tasarıma sahip olacakmış.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bundan birkaç yıl önce "Keystone" olarak kodladığı yeni bir konsol üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Hakkında çok az şey bildiğimiz konsol, 2022 yılında iptal kararı ile karşımıza çıkmıştı.

Şimdiyse bu konsolla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Microsoft'un geçmişte aldığı bir patent, Keystone'un nasıl görüneceğine ilişkin bugüne kadarki en net fotoğrafı ortaya koyuyor. Paylaşılan görseller, konsolun gerçekten de ufak ve kibar bir tasarıma sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

Microsoft Keystone, işte böyle görünecekti:

Microsoft Keystone konsol

Patent belgelerinden ulaşılan görüntüler, Keystone'un Xbox Series X/S'e benzer bir yapıda olduğunu gözler önüne seriyor. Aslına bakacak olursak bu şaşırtıcı değil çünkü patentin sahibi, Xbox Series X/S'in tasarımına öncülük eden Chris Kujawski'nin ta kendisiydi

Microsoft, Keystone planlarını tamamen rafa kaldırdı. Artık böyle bir konsolun piyasaya sürülmesi pek de mümkün değil. Ancak Microsoft'un hiçbir zaman piyasaya sürülmeyen konsolu, minimalist tasarımlardan hoşlanan tüketicilerin hafızalarında kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.windowscentral.com/gaming/xbox/the-xbox-that-never-was-our-first-detailed-look-at-the-keystone-cloud-streaming-console-design
13
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
0
0