Microsoft’un Ücretli Abonelik Sistemi Xbox Live Gold’un Fişini Çekeceği İddia Edildi

37
8
7
3
1
Çıkışından beri Xbox kullanıcılarının severek kullandığı Xbox Live Gold sisteminin yakın zamanda sonlandırılacağı iddia edildi. Xbox Live Gold kullanıcıları, aynı imkanlara ve daha fazlasına Xbox Game Pass ile sahip olabilecek.

Microsoft'un Xbox Live Gold adını verdiği üyelik sistemi ilk tanıtıldığı günden beri neredeyse her Xbox kullanıcısının severek kullandığı bir sistem oldu. Bu sistem daha sonralarda Sony’nin PlayStation Plus ve Nintendo’nun Nintendo Switch Online sistemlerine de ilham verdi.

Xbox Live Gold, aylık belirli bir ücret karşılığında kullanıcılarına online oyun oynama, arkadaşlarıyla grup sohbeti açabilme, her ay belirli indirimlerden ve ücretsiz oyunlardan faydalanma gibi özellikler sunuyordu. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre abonelik tabanlı sistem, yakın zamanda tarihe karışabilir.

Xbox Live Gold sistemi sonlandırılacak

Elveda Xbox Live Gold

Verdiği bilgilerin doğruluğu ile ünlenen Jeff Grubb, Microsoft’un Xbox Live Gold projesini bitirmek için çalışmalara başladığını belirtti. Geçtiğimiz yıl da bu iddiasını birkaç kez dile getiren Grubb, Microsoft’un bu fikri yavaş yavaş hayata geçirdiğini ve şirketin bunun için gerekli hazırlıkları yaptığını da ekledi.

Grubb’a göre Xbox Live Gold sisteminin sonlandırılmasının en büyük nedeni Xbox Game Pass kullanıcıları. Xbox Game Pass’te 40-50 milyon aboneye ulaşıldığında Xbox Live Gold’un kapatılacağını belirten Grubb, zaten Game Pass kullanıcılarının Xbox Live Gold kullanmasına gerek olmadığını ve bu nedenle bu sistemin artık gereksiz olduğunu belirtiyor.

Xbox Live Gold sonlandırıldığında ne olacak?

Xbox Game Pass Sistemi

Kullanıcıların en çok sorduğu soru ise Xbox Live Gold sistemi sonlandırıldığında ne olacak? Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Xbox Live Gold'un sunduğu tüm avantajları içinde barından Xbox Game Pass Ultimate'e geçecekler. Bu sistem Xbox Live Gold’da olan bütün özellikleri halihazırda bünyesinde barındırıyor.

Xbox Game Pass Ultimate bu özelliklere ek olarak kütüphanesindeki yüzlerce oyunu bilgisayar, konsol ve bulut sisteminden oynamanıza imkân sağlıyor ve kütüphanesinde oyunları satın almak istediğinizde size indirim sunuyor. Eğer Xbox Game Pass sistemini deneyimlemek isterseniz burada bulunan linkten Xbox hesabınız ya da Microsoft hesabınızla giriş yapabilir ve size uygun paketi seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Xbox’ın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://gamerant.com/xbox-live-gold-going-away-discontinued/
37
8
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
37
8
7
3
1