Milli Siber Güvenlik Sistemi Ahtapot, Ülke Genelinde Yaygınlaştırılacak

89
10
4
2
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarılarını hatırlatması üzerine yerli siber güvenlik çözümü Ahtapot'un kamu kurum ve kuruluşlarına ek olarak belediyelerde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz haberde dün, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni’nde söz alan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli siber güvenlik çözümü Ahtapot’un bir kuvvet komutanlığına gerçekleştirilen siber saldırıyı engellediğini dile getirmiş, biz de bu haberi sizlere aktarmıştık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahtapot’un başarısını hatırlatması üzerinde Ahtapot’un kullanım alanlarının yaygınlaştırılmasına karar verildi. Bu kapsamda 2016 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet vermekte olan Ahtapot, kamu kurum ve kuruluşlarına ek olarak belediyelerde test edilmeye başlanacak.

Ahtapot Projesi, başta kamu kurumları olmak üzere, orta ve büyük ölçekli tüm bilgi sistemlerinin siber güvenlik konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatıldı. Linux tabanlı Pardus işletim sistemini kullanan sistem, Ahtapot’ta açık kaynak kodlu bileşenlerden yararlanılması, denetlenemeyecek sistemlerden uzak durulmasını sağlıyor.

Açık kaynak teknolojilerden yararlanan Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi, güvenlik duvarı, web uygulama, e-posta, saldırı tespit/önleme, siber saldırı erken uyarı, güvenli bağlantı ve güvenli internet erişim sistemleri gibi özellikleriyle kurumların güvenlik ihtiyaçlarına uygun çözümler oluşturuyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/milli-siber-guvenlik-cozumu-ahtapot-yayginlastirilacak-2274385-teknoloji
89
10
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
89
10
4
2
2
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
3 yıl önce
ne gelirse başımıza zaten bu din,millet,vatan sevgisini sömüren kullanan siyasetçiler yüzünden geliyor. savaşların bile en büyük sebebi bunlar. toplumu kutuplaştırıp ortamı geren kavga çıkarıp çatışma yaratan hep bu kafalar. bu fanatizm yüzünden dünyaya bir türlü huzur gelmiyor. eskiden sağcıyım diyen biri olarak büyüyünce anladım gibi hepsi boş ve çatışma yaratan şeyler. hiç bir düşüncede ,görüşte vs fanatik olmayın arkadaşlar. bu olayları objektif değerlendirmenize engel olur. insanları rahat bırakın artık siyasetçiler.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Cezayir asıllı ve göçmen karşıtı, hmm peki o zaman
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Fransız olsam oy verirdim. Savunduğu şeyler çok mantıklı.Keşke burada da olsa
Yanıtla
-5
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
3 yıl önce
Müslüman düşmanlığı yaptığı için mi?
-4
3 yıl önce
Buyur Fransa'ya alalım seni.
-3