Uzayda, 4,6 milyar yıl önce Güneş Sistemi’nin oluştuğu toz ve gaz bulutundan kalma kayaç ve metal parçaları bulunuyor. Güneş’in çevresinde, belirli bir yörüngede dolanan bu çeşitli büyüklük ve şekildeki kaya ve metal parçalarına asteroit deniyor.
Asteroitler, gezegenlerden küçük olmakla beraber, yüzlerce kilometre genişlikte olabilirler. 21 Kasım’da 481394 2006 SF6 ismi verilen, 650 metre genişliğinde bir asteroit, Dünya’nın yörüngesinin yakınından geçecek. 650 metrelik büyük kaya kütlesi, Dünya'nın geçiş yörüngesine sahip olan en tehlikeli asteroit sınıfı olan Apollo asteroit sınıfında bulunuyor. Bilim insanları, asteroitin Yarkovsky etkisi ile Dünya’nın daha yakınından geçme ihtimali olduğunu belirtiyor.
Yarkovsky etkisi, Güneş'in yaydığı radyasyonun asteroitin yörüngesini değiştirebileceğini açıklıyor. Yarkovsky etkisine göre Güneş ışığı sayesinde asteroitler, Dünya’nın yörüngesine yönlenebilirler.
35 metreden büyük olan asteroitler, Dünya’ya karşı bir tehdit olarak sayılabilir. 35 metreden büyük asteroitler, bir kasaba ya da küçük bir şehire karşı tehdit olabilir. Bu nedenle 650 metre büyüklüğü ile 481394 2006 SF6, Dünya için bir tehdit sayılabilir.
481394 2006 SF6 için Torino ölçeğinde daha bir sıralama verilmedi. Torino ölçeği, Dünya’ya potansiyel olarak çarpabilecek cisimlerin sıralandığı ölçeğin ismidir. Torino ölçeğinin, el alt sırasında “beyaz” kategorisi bulunur. Dünya’ya çarpma riski olmayan cisimler bu kategoride yer alır. Dünya’ya çarpacağı kesin olan cisimler ise “kırmızı” kategoride yer alır.
NEO, Dünya ve Güneş yörüngesine yolları yaklaşan asteroit ve kuyruklu yıldızlara verilen isimdir. NASA ve Avrupa Uzay Ajansı(ESA) gibi organizasyonlar Dünya’ya yaklaşabilecek NEO’ları takip ediyorlar. 481394 2006 SF6’da, NASA’nın bu çalışmasının sonucunda tespit edildi.