Yeryüzünden ortalama 400 kilometre uzaklıkta seyreden, Dünya'nın çevresinde günde 12 tur atan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan NASA Astronotu Mark Vande Hei muhteşem bir video paylaştı.
Astronotun paylaştığı görüntülerde, yeryüzünün yuvarlak şekli ve mavi-yeşil renkleri net şekilde görülüyor. Ayrıca görüntülere yeryüzünün hayranlık verici doğa olaylarından Kuzey Işıkları da eşlik ediyor.
NASA astronotunun uzaydan paylaştığı Dünya manzarası şöyle... Bu güzel manzaranın önüne geçen paneller, uzay istasyonuna ait güneş panelleri:
Temeli 1998 yılında atılan Uluslararası Uzay İstasyonu; uzaya fırlatıldığı o günlerden bu yana sürekli genişledi. ABD adına NASA'nın üstlendiği projede bugüne dek, Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Japon Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) çalışmalar yaptı, her ülke kendi astronotunu gönderdi.
İstasyonun amacı uzaydaki insan yaşamı, astrofizik, biyoloji, meteoroloji, astronomi, fizik, malzeme bilimi, mühendislik ve diğer alanlarda birçok deney ve araştırmalar yapmak için kullanılıyor. Örneğin bu araştırmalardan birisi uzayda insan DNA'larının nasıl etkilendiği, nasıl mutasyon geçirdiği üzerineyken, uzayda bitki yetiştirmek üzerine pek çok araştırma da var.
Astronot Vande Hei, Dünya'nın yüzeyindeki yaşamın her geçen gün daha da büyüdüğünü ve gezegenimizin doğal kaynaklarına daha çok zarar verdiğimizi belirtiyor. NASA görevlisi, görüntülerle birlikte paylaştığı bu anlamlı mesajlarını "Dünya'yı uzaydan izlemekten büyük keyif aldığını ve bu deneyimin hayatındaki en büyük anılardan biri olduğunu" sözleri ile bitirdi.