ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), çok ilginç bir misyon başlattı. "PUNCH" olarak isimlendirilen bu misyon kapsamında yapay güneş tutulması olayı da gerçekleştirilecek. PUNCH projesi ile Güneş ile ilgili bilinmeyen hususların anlaşılması amaçlanıyor.
Uyduları SpaceX taşıyacak
NASA'nın açıklamasına göre PUNCH misyonu için hazırlanan uydular, SpaceX'in Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilecekler. Fırlatma, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması hâlinde 27 Şubat’ta gerçekleştirilecek.
NASA, konuyla ilgili açıklamasında "PUNCH’ın ölçümleri sayesinde bilim insanları, Güneş’ten kopan ve Dünya’ya ulaşan olayların nasıl geliştiğini daha net görebilecek. Bu da uzaydaki hava olaylarının etkileri ve insanlığın robotik keşif araçları üzerindeki olası sonuçlarını daha doğru tahmin etmemizi sağlayacak." ifadesini kullandı.