Türkiye'nin ve dünyanın en yaratıcı isimlerini bir araya getiren Brand Week Istanbul'un bu yılki etkinliği, bugün itibarıyla son buluyor. Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen oturumunda ise ağırlıklı olarak Netflix'in arka planı, bu alandaki dijital yayın servislerinin gelecekte nasıl bir hâl alabileceği ve ne şekilde gelişebileceği konuşuldu.
Neden Türkiye'den de bir La Casa De Papel çıkmasın?
Pelin Diştaş, "Mucizelerin yaratıldığı bir sektör ve bir rekabet ortamı var. 8-10 yıl önce dizilerin yurtdışına satmaya başladık ve bunun ekonomik getirileri oldu. Türkiye dramada verimli bir ülke. Hikâyeleri dünyada ve uluslararası platformda çağdaş bir biçimde nasıl yaratacağımızı düşünmemiz lazım" açıklamalarını yaptı.
Netflix'in Türkiye'de büyük bir potansiyel gördüğünü belirten Diştaş, ülkemizin bu platform için birçok yapım çıkarabileceğini açıkladı. Sözlerine "Türkiye’ye has olan hikâyeleri güncel metodlarla nasıl dünyaya taşıyabiliriz, bunları araştırmamız lazım. Neden Türkiye’den bir La Casa De Papel çıkmasın?” şeklinde devam eden Pelin Diştaş, ileride Netflix üzerinde daha fazla Türk dizisi görebileceğimizin sinyallerini verdi.
Yönetmen Ozan Açıktan, konu ile alakalı olarak; "Netflix, bir platform olarak başarının tanımını değiştirdi. Bu gibi platformlarda zaman birimi serbest olduğundan ötürü ekranda kalma süresinin uzaması bir avantaj sağlıyor. Bu da çeşitlilik sağlayabileceğimiz projelere yönelmemize yardımcı oluyor. İkinci avantajımız ise dil bariyeri. Netflix içeriklerini 39 dile çevirerek dünyaya açılabiliyoruz" açıklamalarında bulundu.