Genel Kültür 101: Birbiriyle Sürekli Karıştırılan Netherlands, Holland ve Dutch’ın Farkı Ne? (Holland, Hollanda'nın Adı Değil!)

3
3
1
0
0
Birbiriyle karıştırılan Dutch, Holland ve Netherlands; aslında bambaşka anlamlara sahip. Mesela “Holland”, Hollanda ülkesinin adı değil.

Netherlands, Holland, Dutch… Hepsinin bir şekilde Hollanda ile bağlantılı olduğunu biliyoruz ama tam olarak anlamlarını muhtemelen birçoğumuz karıştırıyoruz.

Gelin bu kafa karışıklığına bir nokta koyalım ve bundan sonra bahsederken “Acaba doğrusu hangisiydi?” soru işaretlerini kafamızdan silelim.

Netherlands nedir?

netherlands

Hollanda ülkesinin resmî ismi olan "Netherlands" sözcüğünün İngilizcedeki karşılığı “aşağı ülkeler”. Anlamının bu olmasının sebebi ise Hollanda’nın azımsanamayacak bir kısmının deniz seviyesinin altında olması.

Holland nedir?

hollanda

"Holland", Hollanda’nın tamamının karşılığı gibi gelse de aslında durum biraz daha farklı. Ülkenin kuzey ve güney bölgesini ifade ediyor. Rotterdam, Amsterdam, Lahey gibi ülkeleri barındıran Güney Hollanda (Zuid-Holland) ve Kuzey Hollanda (Noord Holland); ülkenin en bilindik bölgelerini içine alıyor.

Dutch nedir?

“Almanca” anlamına gelen Deutsch ile karıştırılabilen “Dutch” aslında Hollanda’da yaşayan kişileri ve konuştukları dilleri ifade ediyor. Yani “Dutch” sözcüğü hem "Hollandalı" hem de konuştukları dil olan "Flemenkçe" anlamına geliyor.

Kaynaklar: Iam Expat, Holland

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

3
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
1
0
0