Yapay Zekâ Aptal mı Çıktı N'oldu: NVIDIA, Birkaç Günde Yarım Trilyon Dolar Kaybetti

4
1
0
0
0
NVIDIA hisseleri, son birkaç gündür değer kaybı yaşıyor. Bloomberg'e göre birkaç günlük değer kaybı, yarım trilyon dolara yaklaştı.

Teknoloji dünyası, son dönemlerde en çok NVIDIA'yı konuşuyor. Yapay zekâ etkisi, firmanın beklenmedik bir büyüme trendine girmesini sağladı. Hatta NVIDIA, o kadar hızlı değerlendi ki dünyanın en değerli şirketleri listesinin zirvesine yerleşti. Tabii bu yükseliş kalıcı olmadı ve NVIDIA, an itibarıyla dünyanın en değerli üçüncü firması olarak kayıtlara geçmiş durumda.

NVIDIA hisseleri, son birkaç gündür sürekli değer kaybediyor. 18 Haziran tarihinde 135 dolar seviyelerinde işlem gören NVIDIA hisseleri, bu makalenin yazıldığı an itibarıyla 118 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Son 24 saatte yüzde 6'lık değer kaybı yaşayan şirketin güncel değeri ise 2,9 trilyon dolar.

NVIDIA, birkaç günde yarım trilyon dolar değer kaybetti

NVIDIA

Bloomberg tarafından yapılan analize göre NVIDIA hisselerinde son 3 günde yaşanan düşüş, şirketin 430 milyar dolar değer kaybetmesine yol açtı. Bu da tarih boyunca bir şirketin, en büyük üç günlük değer kaybı yaşadığı anlamına geliyor. Aslına bakacak olursak bu durum şaşırtıcı değil çünkü bu denli soluksuz bir yükseliş, elbette sert bir düzeltme hareketi yapacaktı. 

NVIDIA hisselerinin yıllar içerisindeki değişimi:

NVIDIA fiyat grafiği

Tabii tüm bunlara büyük resimden baktığımızda yaşanan düşüşün önemli olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü şirket, son bir yılda yüzde 180 civarı kazanç sağladı. 2020 yılında sadece 5-6 dolar arasında olan hisseler, bugün neredeyse 27 kat daha değerli.

4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0