Her yılın başında yapılan CES Tüketici Elektroniği Fuarı pek çok yeni teknoloji ile karşımıza çıkıyor. CES 2025 6 Ocak'ta başlayacak ve açılış konuşmasını da NVIDIA CEO'su Jensen Huang gerçekleştirecek. İddialara göre Huang bu konuşmada yeni RTX 50XX serisi GPU'ları tanıtacak.
RTX 5080 beklenenden güçlü olabilir
İddialara göre RTX 5080 ayrıca beklenenden daha güçlü olabilir. Bu GPU'nun 28Gbps yerine 32Gbps bellek hızına sahip olacağı ve maksimum bant genişliğinin de 896GB/s değil de 1024GB/s olacağı belirtiliyor. Bu iddialara doğruysa RTX 5080, mevcut amiral gemisi modeli olan RTX 4090'dan daha hızlı olacak ve daha az enerji tüketecek.
RTX 50XX kartlarının her üçü de 12VHPWR konektörle gelecek ve NVIDIA'nın yapay zekâ alanında da çok şey beklediği Blackwell mimarisi kullanılacak. Geçtiğimiz yılın CES etkinliğinde de RTX 40XX serisi GPU'ların Super kartlarını tanıtmıştı.NVIDIA CEO'sunun açılış konuşmasında ayrıca oyunlarda yeni nesil yapay zekâ teknolojilerine odaklanacağı ve "büyük bir sürpriz" olacağı ifade ediliyor.