Online Word Nasıl Kullanılır, Standart Word İle Farkları Neler?

13
6
5
2
2
Office programı denilince ilk akla gelenlerden biri olan Microsoft Word’ü herhangi bir ücret ödemeden, üstelik cihazınıza indirmeden kullanmanızı sağlayan bir online Word hizmeti bulunuyor. Online Word ile metin dosyalarınızı açabilir, yeni dosyalar oluşturabilir ve var olan dosyalar üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Office programları söz konusu olduğu zaman neredeyse herkesin aklına ilk olarak Microsoft Office programları gelecektir. Microsoft 360 isimli bir paket ile kullanıcılarına ücretli olarak sunulan bu programları bazı kullanıcılar seve seve ücretini ödeyerek kullanıyor, bazıları ise kaçak yazılım gibi tehlikeli ve yasadışı yollara başvuruyorlar. Kaçak yazılım kullanmanın bir suç olduğunu yeniden belirtmekte yarar var.

Peki, ‘ben o kadar sık Office programı kullanmıyorum neden o kadar para vereyim?’ diyen kullanıcılar ne yapmalı? Microsoft bu kullanıcıları da düşündü ve tüm Office programlarını neredeyse yazılımların bire bir özellikleri ile kullanabilecekleri bir hizmet olan online Office sistemini hayata geçirdi. Online Word başta olmak üzere tüm bu hizmetleri kullanmak ücretsiz. Üstelik ihtiyacınız olan tek şey internet bağlantısı.

online word

Online Word nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Buradan Online Office internet sitesini açın.
  • Adım #2: Microsoft hesap bilgilerinizle giriş yapın.
    • Eğer Microsoft hesabınız yoksa bir tane oluşturun.
  • Adım #3: Soldaki program sütunundan Word butonuna tıklayın.
  • Adım #4: Yeni bir Word dosyası oluşturmak için Yeni Boş Belge seçeneğine tıklayın.
  • Adım #5: Online Word hizmetini dilediğiniz gibi kullanmaya başlayabilirsiniz.

online word nasıl kullanılır

Yukarıdaki adımlar ilk kez online Word kullanacak olanlar için temel başlangıç adımlarıdır. Online Office sayfasını açtıktan sonra Karşıya Yükle ve Aç seçeneği ile ban Word dosyalarını da buradan açabilir, görüntüleyebilir, düzenleyebilir, farklı platformlarda paylaşabilir ve yeniden cihazınıza indirebilirsiniz.

Online Word ve bildiğimiz Word farkları nelerdir?

online word

  • Anahat, taslak, yan yana görüntüleme gibi görünümler online Word’de yoktur.
  • Kılavuz çizgiler ve cetveller online Word’de yoktur.
  • Şifreli dosyalar online Word’de açılmaz.
  • Değiştirme parolalı bir belge online Word’de açılır ancak düzenlenmez.
  • Dökümana eklenen resimler online Word’de metin ile eşleştirilerek biçimlendirilir.
  • Online Word’de stil oluşturma ya da değiştirme işlemleri yapılamaz.
  • Online Word’de tema, sayfa rengi, filigran görüntülenebilir ancak dökümana eklenemez.
  • Birlikte yazma işlemi online Word’de desteklenir.
  • Online Word’de sözlük ve eş anlamlılar sözlüğü yoktur.
  • Tablolar ve köprüler online Word’de yapılandırılamaz.
  • Online Word’de ekran görüntüsü oluşturamazsınız.
  • Şekiller, grafikler, metin kutuları, SmartArt, WordArt gibi görseller online Word’de görüntülenir, silinir ancak üzerinde değişiklik işlemi yapılamaz.
  • Üstbilgiler, altbilgiler, dipnotlar ve sonnnotlar online Word’de görüntülenir, düzenlenir ancak satır içinde görüntülenmez.
  • Online Word’de izlenen değişiklikler özelliği vardır.
  • Online Word’de otomatik düzeltme aracı vardır.
  • Yazı tipi biçimlendirme işlemleri aynıdır.
  • Paragraf biçimlendirme işlemleri aynıdır.
  • Numaralandırma ve madde işareti ekleme işlemleri aynıdır.
  • Sayfa boyutu düzenleme işlemleri aynıdır.
  • Bul ve Değiştir işlemleri aynıdır.
  • Satır kesme, sayfa sonu, sütun ve satır oluşturma işlemleri aynıdır.

Genel olarak özetlemek gerekirse; online Word üzerinden her türlü metin dosyasını görüntüleyebiliyorsunuz ancak her özellik üzerinde düzenleme yapamıyorsunuz. Düzenleme yapılmayan alanlar genel olarak görseller. Bu nedenle standart kullanıcının önüne büyük engeller koymayacaktır.

Online Word her şey için kullanılır mı?

online word, microsoft 360

Microsoft’un normal şartlarda Microsoft 360 paketi ile kimilerine göre oldukça yüksek sayılabilecek bir ücret ödeyerek kullanım izni verdiği Office programlarını online olarak bu şekilde kullanıma sunması öncelikle gerçekten takdir edilmesi gereken bir hizmet. Peki, online Office hizmeti gerçekten işe yarar mı?

Online Word ve masaüstü Word, yani kullanıcıların alışık olduğu standart Word arasındaki farkları incelediğimiz zaman sade bir metin dosyası, bir döküman hazırlamak için kullanıcının önünde büyük bir engel olmadığı görülüyor. Süslerden, renklerden, düzenlenebilir görsellerden oluşmayan bir metin dosyası online Word üzerinden başarılı bir şekilde oluşturulabilir.

Elbette, bazı kullanıcılar masaüstü Word üzerinden neredeyse bir sunum dosyasına yakışır düzenlemeler yapmaya alışık olabilirler. Böyle bir durumda online Word, kullanıcıların isteklerini tam olarak karşılayamayabilir. Ancak bu durumda diğer online Office programları kullanıcıların yardımına koşacaktır.

online word farkları

Online Word hizmetinin öne çıktığı en önemli nokta ise her türlü metin dosya formatını açabiliyor olması. Öyle ki masaüstü Word versiyonunun bazen açamadığı dosya formatlarını bile açabiliyor. Eğer daha çok metin dosyası açma ve görüntüleme alışkanlığı olan bir kullanıcıysanız online Word sizi ücretli bir Microsoft 360 aboneliğinden kurtaracaktır.

Online Word hizmetinin diğer öne çıkan özellikleri ise ücretsiz olması, herhangi bir cihazda kurulum olmadan yalnızca internet tarayıcısı üzerinden çalışabilmesidir. OneDrive’da yedeklenen Word dosyaları internet bağlantısı olan her cihazda açılabilir. Böylece önünüzde sınırsız paylaşım seçenekleri doğar. Yani harici depolama aygıtları ile bir yerden bir yere metin dosyası taşıma günleriniz sona erer.

Yalnızca online Word olarak değil, geniş bir Microsoft ekosistemi olarak düşündüğümüz zaman kullanıcı alışkanlarınıza uygun ise online Word ve diğer online Office hizmetleri hayat kurtarıcı olacaktır. Ücretsiz ve her yerden ulaşılabilen dosyalar kimin hayali değil ki?

Sizin için online Word nedir, nasıl kullanılır, standart Word ile farkları nedir gibi merak edilen soruları yanıtladık ve hizmetin öne çıkan özelliklerini anlattık. Online Word gibi hizmetler giderek her şeyin sanal dünyada yaşandığı günümüz koşullarında kullanıcıları pek çok angaryadan kurtaracaktır. Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

13
6
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
13
6
5
2
2
Yorumlar(56)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
3 yıl önce
Adım Kayra, böyle güzel bir mitolojiden ve konudan geldiğini bilmiyordum.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
eski konar göçer türkler tengrism e inanıyorlardı.

Tengirism'in yerleşik hayata geçtikten sonra pek anlamı kalmadı. Çünkü tengrism yerleşik hayata geçenlere saygı gösterilmemesine ve yağmalanmasını teşvik ediyordu.

Göçebe yaşantıdan dolayı insanlar zenginleşemiyordu. Çünkü sadece taşıyabilecekleri kadar mala sahip olabiliyorlardı. Ne kadar çok eşya taşıyacak hayvanın varsa o kadar zengin oluyorlardı.

Yerleşik hayatın konforunu bırakıp göçebe hayatı seçen olmadığından göçebelik azaldı. Pek çok ülke göçebeliği 19. yüzyılda illegal yaptı.

Osmanlı devleti de zaten türklüğü değil müslümanlığı savunuyordu. O yüzden insanlardan vergi kesebilmek için göçebelere arazi veriyordu.

Bu ülke de ismi Türkiye Cumhuriyeti olsa da islam ülkesidir. Türk ülkesi olsaydı moldovya da özerk olarak yaşayan hem hristiyan ve türkistan kökenli bir millet olan gagavuz türkleri mübadele zamanı türkiyeye getirilirdi. Fakat sadece müslüman türkler getirildi.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Keşke araplaşmasaydık kendi kültürümüz zaten çok üstündü en kötü mitolojiyi aldık arap mitolojisi.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Madem dinlerimiz birbirine benziyor, gel sen Göktanrıya inan Arap.

Desen ne olurdu ki...
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
zeus athena herkül ... bizimkilerde türk olanlarmı hadi be.. sende ...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
graphicsas
3 yıl önce
Aslında bunlar mitolojiden ziyade dinin eski halleridir. Zaman içinde eskiyip unutuldukça mitoloji olarak düşünülmeye başlanmıştır. 128 bin peygamberden bahsedilir dinler tarihinde. Bu yüzden tek tanrı ve büyük melekler her mitolojide farklı isimlerle geçer, Türk'te başka Yunan'da başka. Su an en yakın kavramlar Hristiyanlıkla Müslümanlık arasındadır. Gabriel-Cebrail, Mikail-Michael gibi. Çok uzun zaman sonra su anki İslam'da arap mitolojisi olarak bilinecek belkide.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Bu yoruma çok güldüm. Bunların çoğu din değil, edebiyat. Tıpkı Yunan mitolojisini Homeros, Heredot gibi adamların halk arasındaki söylenceleri toplayıp değiştirip şiirleştirmesi hikayeleştirmesi gibi. Bunların yarısı Türk dini yarısı Türk mitolojisi. Mitoloji olan edebiyat. Türk tanrı inancı ve edebiyat (mitoloji) kulaktan kulağa aktarılmıştır. Bu yüzden siz ikisini karıştırıp din diyorsunuz. İkisinde de yazılı bir sistemi yoktur. Mitoloji kısmı Manasçılar ve halk ozanları, türkülerle, koşuklarla, sagularla aktarıldı. İnanç ise öğretildi. Tanrının varlığı büyüklüğü birliği öğretildi. Kimse çıkıp Kayra Han'a, Ülgen'e tapmıyordu. Çoğu Türk de bilmiyordu zaten. Halk arasında dolaşan edebiyatçılardan dinleyip bırakıyorlardı. Zaten burada yazanların hiçbiri ne tanrı ne tanrıça. Yanlış yazılmış. İye/Tin denilen Tanrı tarafından yaratılmış ve çeşitli özellikler verilip görevlendirilmiş varlıklar. Azrail, Mikail, Cebrail, İsrafil gibi görevleri vardır. // Gelelim İslam'ın Arap mitolijisi olabilme fikrine. Uzza, Menat, Lat, Hubal, Vat ... gibi tanrıları vardı. Bunların hiçbiri Islam'dakilere benzemiyor. Çünkü bunlar gezegenler, gök cisimleri, yıldızlar ve ataları. Onlara tapınıyorlar. Bir çoğu da kadın. İslam'da belirtilenler ise tutarlı bir şekilde İbrahimi dinler ile çıktı. Daha önce yine İbrahimi peygamberler ve peygamber olduğu düşünülenler tarafından aktarılıyordu. Gabriel-Cebrail, Michael-Mikail demen komik. Çünkü zaten onların başka dillerdeki halleri. Benzerlik bulmuş gibi örnek gösteremezsin.
-1
3 yıl önce
webtekno bey'den kaliteli bir içerik daha. konuyu her kim bulduysa tebrik ederim
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Hun Turklerinde mitolojik karakterler, tanrilar, periler falan yoktur.
Bu hun Turkleri ve Gokturkler'den cok daha sonra ortaya cikmis ve aslinda asli astari olup olmadigi belli de olmayan buyuk ihtimal ile Hint-Cin etkisinde kalmis ve bir kac kabilenin inancindan baska bir sey degil.

Insanlik tarihinde birden cok tanrisi yada ivir ziviri olmayan tek irk Turklerdir.
Ozellikle altini cize cize Tanrinin tek oldugunu hic bir cocugu, kardesi, yardimcisi olmadigini belirtmislerdir.
Fakat daha sonraki Turk kavimlerinde, Uygur Turkleri gibi birden cok tanri yada tanrimsiya inandiklarina dair bir kac eser bulundugu soylenir.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
yayık: ayran tanrısı maşallah
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
ahmetozdmr58
3 yıl önce
Dar kafalılar iyi okusun Türk tarihi 100 yıl önce başlamadı
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
DAHA FAZLA YORUM GÖSTER