Kullanıcıların Kendi ChatGPT'sini Oluşturup Yayımlayabileceği GPT Mağazası Nihayet Açıldı: Yeni Bir ChatGPT Aboneliği de Duyuruldu

7
3
1
0
0
OpenAI, ertelediği GPT Store mağazasının bugün kullanıma sundu. Bu mağaza, şirketin kasım ayında duyurduğu, GPT'ler ismi verilen kişiselleştirilmiş sohbet botları için bir pazar yeri görevi görecek. Buna ek olarak ChatGPT Team ismi verilen bir abonelik de duyuruldu.

OpenAI, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği ilk geliştirici konferansında herkesin dikkatini çekecek bir duyuru yapmıştı. Bu, kişiselleştirilmiş sohbet botları oluşturmanızı sağlayacak GPT’ler idi. Kullanıcıların, GPT Store ismi verilen mağazadan bu tarz sohbet botlarını alıp satabileceği aktarılmıştı.

Ancak şirket, aralık ayı başında bir duyuru yaparak 2023 bitmeden gelmesi beklenen GPT mağazasının 2024’e ertelendiğini duyurmuştu. CEO Sam Altman’ın kovulup tekrar geri dönmesi de bu ertelemede etkili olmuştu. Şirket, bugün nihayet GPT Store’u kullanıma sundu.

GPT mağazası, ücretli abonelere özel olarak çıkış yaptı

GPT Store'un nasıl göründüğünü OpenAI tarafından paylaşılan görüntülerden görebilirsiniz. Şirket, mağazanın çıkışına ilişkin yayımladığı blog gönderisinde buradaki bağlantı üzerinden mağazaya ulaşılabileceğini ifade etti.

GPT mağazası, şimdilik Plus, işletmeler için sunulan Enterprise ve yeni çıkan Team üyelerine özel olacak. Yani ChatGPT'yi ücretsiz kullananlar mağazaya erişemeyecek. Şİmdilik birkaç GPT'nin de çıkış yaptığını belirtelim. Khan Academy'nin kod öğretmeye yarayan bir botu, matematik öğreten CK-12 Flexi botu ve Canva'nın tasarım yapan bir GPT'si bunlardan bazıları. Bu GPT'ler, şu an için ücretsiz olarak denenebiliyor.

Şirket, her hafta kullanışlı gördüğü GPT'leri öne çıkaracak. Yukarıda verdiğimiz örnekler de bu haftanın öne çıkan GPT'leri arasında. Bunlar dışında diğer geliştiricilerden de yüzlerce GPT'nin mağazaya eklendiğini göreceğiz. OpenAI, GPT'ler duyurulduğundan beri 3 milyondan fazla kişisel GPT'nin geliştirildiğini ifade etti. Bu botlar, GPT Store çıkmadığı için şimdiye kadar yalnızca geliştiriciler arasında kullanılabiliyordu. 

GPT'ler, kullanıcıların belli amaçlar için kullanabildiği kişisel asistanları olacak

Kişisel asistan olarak nitelendirilebilecek GPT’ler, ücretli kullanıcılar tarafından herhangi bir kod bilgisi gerekmeden geliştirilebilecek. İlerleyen zamanlarda ücretsiz kullanıcılara da gelebilecek bu botlar, oluşturanın seçtiği belli amaçlar için tasarlanabilecek. Örneğin bir bot sadece size kelimelerin eş anlamlarını önerebilirken başka bir bot ise yemek tarifleri sunabilecek. GPT Store da GPT'ler için pazar yeri görevi görecek. Bu tarz botlardan daha fazla detay geldiğinde sizi bilgilendireceğiz.

OpenAI, GPT geliştirenler için bir gelir programı çıkaracağını da söyledi ancak bu programın ne içereceğini açıklamadı. Para kazanmayı sağlayacak program hakkındaki detaylar, yılın ilk çeyreği bitmeden duyurulacak. Tabii ki yayımlanmaları için botların OpenAI'ın güvenlik politikalarına uyması gerekeceğini de ekleyelim. Uymayanlar ve zararlı içeriğe sahip olanlar şirkete bildirilebilecek. 

GPT'ler hakkındaki tüm detaylar için:

OpenAI'ın GPT'ler için kasım ayında paylaştığı video:

ChatGPT Team isimli yeni bir abonelik sistemi de tanıtıldı

OpenAI, ChatGPT'nin ücretli aboneliklerine bir yenisini daha ekledi. ChatGPT Team ismi verilen yeni abonelik, işletmeler için olan Enterprise'a benzer bir işleve sahip olacak. Team aboneliği, 150 kişi civarında olabileceği belirtilen daha küçük ekipler için tasarlandı.

ChatGPT Team'de de Enterprise'dakine benzer özellikler var. Aboneler, GPT-4 ve DALL-E 3, gelişmiş veri analizi, web tarama gibi özelliklere ulaşabilecek. Ayrıca GPT oluşturma ve mağazada yayımlama imkânına da sahip olacaklar. OpenAI, aboneliğin ücretini kullanıcı başı 25 dolar olarak açıkladı.

Kaynak : https://openai.com/blog/introducing-the-gpt-store
7
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
0
0