ChatGPT Geliştiricisi OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'ın Ne Kadar Serveti Var? Parası OpenAI'dan Gelmiyor!

8
0
0
0
0
The Wall Street Journal tarafından yapılan bir rapor, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın pek bilinmeyen kişisel servetiyle ilgili fikir edinmemizi sağladı. Buna göre Altman'ın servetinin büyük çoğunluğu kişisel yatırımlardan geliyor. Ünlü girişimcinin OpenAI'dan aldığı para ise bir hayli az.

OpenAI, hiç şüphesiz şu anda dünyadaki en gözde şirket. Yapay zekâ devrimine öncülük eden ChatGPT ve diğer modeller, dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılıyor ve yapabildikleriyle bizleri şaşırtıyor.

Tabii ki OpenAI’ın başarısının mimarlarından biri CEO’su Sam Altman. Altman, bir ara kovulup geri gelse de şirketin bugünlere gelmesinde önemli bir rol oynadı. Peki Altman’ın serveti ne kadar? OpenAI’dan ne kadar maaş alıyor? Wall Street Journal’ın yayımladığı bir rapor, bu soruları yanıtlıyor. Rapora göre Altman, tahmin edebileceğiniz gibi bayağı zengin. Ama bunun kaynağı OpenAI değil.

Sam Altman, OpenAI’dan 65 bin dolar maaş alıyor

Sam Altman’ın OpenAI’da herhangi bir hissesi olduğu biliniyordu. Yani 86 milyar değere sahip şirkette hiçbir şeye sahip değildi. Bunun yerine buradan bir maaş alıyor. O da hiç beklemeyeceğiniz seviyede. İddiaya göre CEO, OpenAI’dan yıllık 65 bin dolar kazanıyor.

400’den fazla şirkete yaptığı kişisel yatırımla serveti 2,8 milyar doları aşıyor

Fakat Altman, gerçekten “zengin” diyebileceğimiz bir isim. Bunun nedeni ise Reddit’ten Stripe’a kadar uzanan büyük şirketler ve küçük startup’lar da dahil yaptığı yatırımlar. Altman’ın servetinin büyük çoğunluğu bu yatırımlardan geliyor. Öyle ki Forbes verilerine göre serveti bu yıl içinde 2 milyar doları aşmış. Örnek verecek olursak Reddit’in OpenAI anlaşması yapması hisselerini %10 artırmıştı. Bu da Altman’a 69 milyon dolar kazandırmıştı.

The Wall Street Journal’ın haberi ise bu durumu daha da detaylandırdı. Rapora göre Altman, şimdiye kadar 400’den fazla şirkete yatırım yaptı. Bunlar arasında yüz milyonlarca dolar yatırım yapılan özel startup’ların da bulunduğu ifade edildi. WSJ’ye göre Altman’ın tuttuğu hisseler en az 2,8 milyon dolar değerinde.

Bu iddia Altman tarafından doğrulanmasa da OpenAI CEO’sunun kişisel yatırımlarla milyarlar kazandığını ortaya koyuyor. OpenAI’ın tamamen kâr amacı güden bir şirkete dönüşme ihtimali var. Böyle bir durumda Altman’ın şirketten kazancı muhtemelen artacaktır. 39 yaşındaki ünlü girişimciyi ilerleyen yıllarda üst seviye zenginler arasında görebiliriz.

Kaynak : https://www.wsj.com/tech/ai/openai-sam-altman-investments-004fc785
8
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
0
0
0
0