OpenAI, Kodlama Projelerine Özel Yeni "Canvas" Arayüzünü Tanıttı! (Artık Kodlamanın Keyfi de Bir Başka!)

2
0
0
0
0
OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

OpenAI, ChatGPT kullanıcıları için kodlama projelerine yönelik yeni 'Canvas' arayüzünü tanıttı. Yeni özellik yazım ve kodlama projeleri için ayrı bir çalışma alanı sunarak, kullanıcıların deneyimini önemli ölçüde geliştirmeyi hedefliyor.

Perşembe günü duyurulan 'Canvas', normal sohbet penceresinin yanında açılan ayrı bir pencere ile birlikte geliyor. Kullanıcılar, bu alanda doğrudan kodlama yapabiliyor ve hemen ardından istedikleri kısımları vurgulayarak modelin bu içerikleri düzenlemesini talep edebiliyor. Şu an beta sürümünde olan 'canvas', öncelikle ChatGPT Plus ve Teams kullanıcılarına sunulmaya başlandı; Enterprise kullanıcıları ise bu yeni özellikten önümüzdeki hafta yararlanabilecek.

Uzun projelerde içerik düzenleme daha kolay olacak

canvas gpt kodlama ekranı

'Canvas' arayüzü, kullanıcıların yapay zekânın ürettiği içerikleri daha rahat düzenlemelerine olanak tanıyor. Özellikle uzun projelerde, yapay zekânın sağladığı başlangıç noktalarından faydalanarak, hatalı kısımları hızlı bir şekilde düzeltmek mümkün hale geliyor. Özellikle e-posta yazma gibi günlük görevlerde 'canvas' kullanımı oldukça kolay. Kullanıcılar, ChatGPT’ye e-posta oluşturması için talimat verdiklerinde içerik canvas penceresinde açılıyor. Burada kullanıcılar yazının uzunluğunu ayarlanması veya belirli cümlelerin vurgulanması gibi değişiklik işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar.

gpt kodlama ekranı canvas

OpenAI ürün yöneticisi Daniel Levine kullanıcıların belirli bir komutla bu arayüzü açabileceğini ve böylece uzun çıktılar ya da karmaşık kodlama görevlerinde daha verimli çalışabileceklerini vurguladı. Örneğin, kullanıcılar Python ile bir API web sunucusu oluşturmasını istediklerinde bu işlem de canvas penceresinde gerçekleşiyor. 

Kod inceleme butonu sayesinde kullanıcılar hem model tarafından üretilen hem de kendi yazdıkları kodlar için önerilen düzenlemeleri görebiliyor ve onaylayabiliyorlar. OpenAI, 'canvas' özelliğinin beta aşamasından sonra ücretsiz kullanıcılara da sunulacağını söylüyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2024/10/03/openai-launches-new-canvas-chatgpt-interface-tailored-to-writing-and-coding-projects/?guccounter=1
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0