Assassin's Creed: Unity Sistem Gereksinimleri ve İnceleme

3
0
0
0
0
Assassin's Creed serisini bilmeyen yoktur her halde. İlk oyunundan beri büyük bir oyuncu kitlesi tarafından ilgi duyulan serinin son oyunu olan Assassin's Creed: Unity bize farklı bir deneyim yaşatacak gibi gözüküyor. Sizler için Assassin's Creed: Unity sistem gereksinimleri ve incelemesini derledik.
Assassin's Creed serisini bilmeyen yoktur herhalde. İlk oyunundan beri büyük bir oyuncu kitlesi tarafından ilgi duyulan serinin son oyunu olan Assassin's Creed: Unity bize farklı bir deneyim yaşatacak gibi gözüküyor.
 
Ubisoft'un oyunu bize ilk tanıttığı günü hatırlıyorum da aynen şöyle demişlerdi. "Yeni nesil Assassin's Creed geliyor!" Bu lafı duyduktan sonra büyük bir heyecana kapılmıştım ve sabırsızlıkla çıkacağı günü bekliyordum.
 
Yıl 2014 aylardan 13 Kasım; Soğuk bir güne uyandım. Uyku sersemliğiyle Unity'nin çıkacağını tamamıyla unutmuşum. Kalktıktan 1-2 saat sonra kafamı toparladım ve takvime baktım ki ne göreyim! Aylardır beklediğim o gün gelip çatmıştı ve ben bunu unutmuştum. Hemen hazırlanıp soğuk havaya aldırış etmeden koşarak mağazanın yolunu tuttum ve oyunu alıp tekrar aynı hızla eve döndüm. Üstünde ki jelatini parçalarmışçasına yırttım ve diski Playstation 4'e taktım. Sonra neyle mi karşılaştım? Gelin hep birlikte Assassin's Creed: Unity sistem gereksinimleri ve oyunun neler getirdiğine bakalım.

Assassin's Creed: Unity sistem gereksinimleri

Assassin's Creed: Unity sistem gereksinimleri (min)

  •     İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (64-bit işletim sistemi mecburi)
  •     İşlemci: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz ya da AMD FX-8350 4.0 GHz
  •     Bellek: 6 GB
  •     Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 680 ya da AMD Radeon HD 7970 (2 GB VRAM gerekli)
  •     Sabit Disk: 50 GB boş alan
  •     Ses Kartı: DirectX 9.0c destekli ve son sürücülere sahip bir kart

Assassin's Creed: Unity sistem gereksinimleri (önerilen)

  •     İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (64-bit işletim sistemi mecburi)
  •     İşlemci: Intel Core i7-3770 3.4 GHz ya da AMD FX-8350 4.0 GHz veya daha iyisi
  •     Bellek: 8 GB
  •     Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 ya da AMD Radeon R9 290X (3 GB VRAM gerekli)
  •     Sabit Disk: 50 GB boş alan
  •     Ses Kartı: DirectX 9.0c destekli ve son sürücülere sahip bir kart

Assassin's Creed: Unity inceleme​

Bavulları hazırlayın Paris'e yolculuk yapma zamanı geldi...

Assassin's Creed: Unity sistem gereksinimleri

1789 yılı ve Paris şehri bir araya geldiğinde sizce ortaya nasıl bir hikaye çıkmış olabilir? Hadi sizi fazla düşündürmeyeyim. Tarih kitaplarında sıkça rastladığımız Fransız İhtilali diğer adıyla Fransız Devrimi. Belki kitaplardan okurken ilginizi çekmemiş olabilir. Ama eminim ki ana karakter olarak devrimi yaşamak hoşunuza gidecektir.
 
Ana karakterimiz Arno Victor Dorian yeni nesil bir suikastçı olarak karşımıza çıkıyor. 8  yaşındayken suikastçı babası öldürülür ve Arno tapınakçıların büyük ustası François De La Serre tarafından evlat edinilir. Arno'yu küçükken kontrolümüz altına alıp genç bir suikastçı olana kadar eğitiyoruz. Merak etmeyin bu eğitim o kadarda uzun sürmüyor (yada uzun mu sürseydi acaba). François bir tapınakçı tarafından öldürülür ve suçu Arno'nun üstüne atar. Hem babasının hem de onu evlat edinen ve genç bir adam olana kadar kendisine bakan Grand Master François De La Serre'nin intikamını almak için 21 yaşında Assassin (suikastçı) tarikatına katılır. Ve olaylar gelişir...



Ana karakterimiz kadar önemli olan bir diğer karakter ise Élise De La Serre. Soyadından tahmin edeceğiniz üzere bizi evlat edinen usta tapınakçı François'in küçük kızı. Küçük dediğime bakmayın bizimle beraber oda gelişiyor, serpiliyor ve güzel bir genç kız oluyor. Élise ve Arno küçüklükten beri iyi arkadaşlardır. Ama bu arkadaşlık yaşları ilerledikçe bir aşka dönüşür. Biri Templar (tapınakçı) diğeri ise Assassin (suikastçı). 



Gelelim hepimizin merak ettiği oynanış yapısına...
 
Ubisoft doğru bir cümle kullanmıştı. Oynadığım oyun tam anlamıyla yeni nesil bir oyundu. Oynanış bakımından büyük yeniliklere gidilmesi açıkçası beni gayet mutlu etti. Arno, serinin diğer karakterlerine göre zayıf ve atletik olmasından  dolayı gayet hızlı ve akıcı hareketler yapıyor. Hızlı bir şekilde yüksek bir binanın üstüne çıkıyor ve aynı hızda aşağıya iniyor. Evet yanlış okumadınız aşağıya da aynı hızda iniyor. Serinin diğer oyunlarını oynayanlar bilir yüksek veya kısa bir yerden inmek herkese işkence gibi geliyordu. Arno bu konuda gayet başarılı. Önemli özelliklerden bir tanesi de Co-op modu. İki çeşit Co-op modu var. Biri ana hikaye bazında diğer ise büyük soygun yapacağınız görevler. Oyuna getirilen bir çok yeni animasyonda gayet güzel olmuş. Yine eski oyunlardan örnek vermek gerekirse elinize balta aldığınızda san ki balta değil de kılıç tutuyormuş gibi hissettiriyordu. Ubisoft o hatasını uzun bir süreden sonra telafi ediyor ve bize kötü anıları unutturuyor. Artık bir tabur askerin içine girip sağ çıkamayabiliyoruz. Bırakın bir taburu bazen 1-2 düşman bile sizi oldukça zorluyor. "İyi mi olmuş" diye soracak olursanız bence iyi olmuş. Yeteri kadar güçlü olmadığımızı fark ettiğimizde yetenek ağacını geliştirmeye başlıyoruz. 



Bir diğer konu ise silah çeşitliliği ve kıyafetler...
 
Elimize sadece kılıç alabildiğimiz serinin eski oyunlarını bir kenara bırakın. Unity silah konusunda çığır açmış durumda; Kılıç, Mızrak, Balta, Tabanca ve Tüfekler. Tam 5 çeşit silah kullanabiliyoruz ve farklı animasyonlar eşliğinde göze gayet hoş geliyor. Kıyafetler ise çok detaylandırılmış. Önceden sadece belli başlı 5-10 tane kıyafet giyebiliyorduk. Şimdi ise şapkasından kemerine, pantolonundan rengine kadar biz seçiyoruz.
 
Oyunun haritası sadece Paris'i kapsıyor. Assassin's Creed serisinin ilk oyunundan bu yana kadar en büyük haritaya sahip olan oyunudur. Harita Ubisoft'un düz mantığıyla çalışır. Yüksek bir yere çık ve senkronize ol. Haritayı tamamıyla açtığınızda yapacak o kadar çok şey karşınıza çıkacaktır ki bazen ana görevi bile görmekte zorluk çekebilirsiniz.
 
Bu kadar konuştuk grafiklerden bahsetmezsek ayıp etmiş oluruz. Unity'nin grafikleri, kaplamaları ve uzak çizim mesafesi gayet başarılı. Bu konuda Ubisoft'u tebrik etmek zorundayız. Yeni nesil oyun oynadığımızı bize fark ettiriyor. 



Çok övdük birazda kötüleyelim. Oyun gayet güzel tamam eyvallah ona lafımız yok ama oyunda o kadar çok bug ve frame düşmeleri var ki bu güzelliği baltalıyor. Konsolda oyun oynayanlar bilir 30 fps'nin altına düştü mü işin cılkı çıkar. Unity'de bu düşüşler oldukça fazla, hatta bazen 19-23 fps değerlerini bile görmek mümkün. Bu hatalar bir nebzede olsa oyundan soğumanıza neden olabilir. Ama merak etmeyin ben bu yazıyı yayınladığım zaman Ubisoft'tan  cevap gelmiş olur. Oyunda ki hataları ve frame düşüşlerini düzeltecek bir yama çıkartacaklardır.
 
Sizde benim gibi Assassin's Creed serisinin her oyununu oynadıysanız Unity'de zaten alıp oynamışsınızdır.

Assassin's Creed Unity; 13 Kasım tarihinde PC, PS4, Xbox One için çıkışını yaptı.
 
GRAFİK: 9,5
HİKAYE/ATMOSFER: 8,4
MÜZİK/SES: 8,5
OYNANABİLİRLİK8,8
TOPLAM PUAN:8,8
[Oyunun fiyatı: Steam 179 TL - PS Store 260 TL - Xbox Store 260 TL]
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0
Yorumlar(26)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Günün birinde bir gezegende hayat bulunursa bizim gençler bu seferde yok orada alım gücü yüksekmiş, hiç çalışmadan para kazanıyormuşuz, eğitim olanakları daha iyiymiş diyip oraya iltica etmeye kalkarlar:)
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Güzel bir yazı
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
geely2011
3 yıl önce
maalesef yalnızı
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Uzaylılar yenir mi diye bir yazı okuduğumdan beri konuya farklı bakıyorum .Pek ala kötü niyetli olabilirler.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Dogal seleksiyon savasalim kazanan alsin iste hak ediyorlar. Verelim gezegeni zaten pek bisey kalmadi. Gucu olan dolu gezegen var onlari emcukler.
Yanıtla
-3
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
xAave
3 yıl önce
Biz birbirimizi yiyip, savaştığımız için adamlar gelmiyor bile. Ne zaman tüm dünyada huzur, barış, ekonomik düzen iyi olursa o zaman saldırırlar. Birde “bizlerden 1000 yıl ötesinde teknolojiye sahip olabilirler” olayını da bırakalım. Belki bizden daha gerideler. Olumlu düşünüp evrene mesaj gönderelim :D
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
3 yıl önce
Neden bahsettiğin konusunda fikrin bile yok. En yakın yıldız alfa centauriye yolculuk(yaklaşık kırk trilyon kilometre) en hızlı uzay aracı ile seksen bin yıl sürüyor. Elbette binlerce yıl ilerde olacaklar.
3 yıl önce
en kötüyü düşünmeliyiz, bu ciddi bir mesele
-2
Emrullah13
3 yıl önce
İnsan evrendeki en tehlikeli ve en kötü yaratık. Tıpkı bir virüs gibiyiz. Umarsızca çoğalıp her yeri ve her şeyi yok ediyoruz. Bu yüzdende uzaylıları da kendimiz gibi vahşi ve saldırgan sanıyoruz.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
hiç karıncaların kraliçe karıncaya yaptıklarını görmedin sanırım. bütün canlılar özünde böyledir. hatta insanların içinde merhamet duygusu oldugu için kötünün iyisidir bile diyebiliriz. eğer teknolojisi ilerlemiş bir uzaylı ırkının aşırı uysal finolar gibi olacagını düsünüyorsan bu pembe rüyadan başka bir şey değil
3 yıl önce
“Yaklaşık bir asırdır evrene mesaj gönderiyoruz. Peki bunlar ya tehlikeli bir uzaylı medeniyet tarafından algılanırsa?”
Şeklinde bir soru sormuşsunuz, buna cevap vermek istedim.
Buna 2 farklı açıdan cevap verebiliriz.
Birincisi: Biz bu mesajları kendimizce, gelişmiş sandığımız cihazlarla ancak 50-60 yıldır uzaya yayınlamaktayız.
İkincisi: gönderdiğimiz mesajlar ışık hızında hareket etse bile, uzay o kadar büyük bir yerdir ki sizin 50-60 yıldır yolladığınız mesajlar henüz sadece 3-5 güneş sistemine ulaşmıştır, oysa ki sadece bizim kendi galaksimizin çapı 150.000 ışık yılıdır.
Yani daha bırakın farklı galaksilere mesaj yollamayı, kendi galaksimizle dahi haberleşecek imkanımız aslen yoktur.
Yolladığımız mesaj bir gezegene gidip gelene kadar o gezegen tüm tarihini yaşayıp bitirmiş dahi olabilir, yolladığınız mesaja cevap almak için yüzbinlerce ışık yılı geçmesi gerekiyor. O sürede dünyadaki yaşam bile yok olabilir.

Teknolojimiz aslında o kadar ilkel ki, eldeki mesajlaşma sistemleri ile uzayda kimse ile mesajlaşamazsınız, bu yüzden fermi paradoksunun da bi önemi yoktur, çünkü hiçbir yerden yolladığımız mesajlara cevap almıyor oluşumuzun nedeni uzaylıların aslında olmamaları değil, yolladığımız mesajların daha (uzayın büyüklüğünü düşündüğümüzde) 2 adım öteye bile ancak gitmiş olmasından kaynaklanmaktadır.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Arkadaşlar" zamanı" hiç düşünmüyorsunuz komik oluyorsunuz. İnsanoğlu uzaylıları 120 senedir arıyor ve dünyanın yaşı 7 milyar yıl. Evren kaç trilyon yaşında acaba. Buradaki zaman belki onların yaşadığı gezegenden çok çok hızlı haliyle onların gelişmeleri evrimleşmeleri (bildiğimiz bilim ile çoğalırlarsa eğer) çok yavaş kalıyor bize göre ve belki dünyaya 25 milyar yıl sonra gelecekler. Evet uzaylılar bence çok büyük ihtimalle var fakat zaman aralığımız çok dar. 10 bin yaşam formu var diyorsunuz ama belki onlar bir sürüngen (iyi ihtimal) veya bir amip. Milyonlarca yıl sonra insan gibi düşünebilen canlı olacak belki. Haliyle bugün onların bizi bulma ihtimali yok. Bizim onları bulmamız lazım ama bulamıyoruz.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Bir şey diyicem herkez onların bizden daha iyi teknolojiye sahip olduğunu diyor nereden biliyorsunuz daha bir tane uzaylı görmemişler
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
DAHA FAZLA YORUM GÖSTER