Dijital Türk Oyunları Platformu ‘DiTOP’un Bilişim Vadisi DIGIAGE ile ortak olarak düzenlediği ‘Oyunla Gelecek’ kampı, video oyun sektörüne dair her türlü bilgiyi ilgili gençlere sunmak için geliyor. Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan etkinlik, geleceğin oyun geliştiricilerinin ihtiyacı olacak her türlü birikimi tek çatı altında topluyor.
Oyunların geliştirmesinden pazarlamasına kadar birçok konuda söyleşi ve oturumların bulunacağı etkinlik, 16-29 Ağustos tarihleri arasında Konya Beyşehir Kamp Alanı'nda gerçekleştirilecek. Etkinliğin içeriği ve başvuru hakkındaki detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.
Yüksek gelirli iş fırsatı:
Son dönemde dijital sanatların en önemli alanlarından biri olarak görülen ve milyarlarca dolarlık bütçelere ulaşan oyun sektörüne yeni girişimcilerin dahil edilmesi amacıyla düzenlenen 'Oyunla Gelecek' kamplarına, oyun tasarlamak, dijital sanatların farklı alanlarında kendini geliştirmek, özellikle dijital sinema ve animasyon üretim süreçlerine dahil olarak yüksek gelirli bir iş sahibi olmak isteyen yazılımcı ve tasarımcı gençler başvurabiliyor. Kampta buluşacak olan 500’den fazla katılımcının yanı sıra online olarak da takip edilebilecek eğitimlere; gönüllü, akademisyen ve sektör ustaları da katkı sunmak adına kayıt yaptırabiliyor. Kamp sonunda dijital oyun sektörüne yatırım yapmak isteyen yerli yabancı yatırımcılarla, genç girişimcilerin buluşabileceği bir Oyun Ekosistemi Buluşması da gerçekleştirilecek.
Beğeni kazanan oyunlar ticarileştirilecek
DiTOP, Konya kampını TRT Çocuk, ANFİYAP, OYUNDER, Üretken Akademi, Üniversiteler, Gamefactory ve birçok sektör kuruluşu ile birlikte gerçekleştiriyor. Kamp boyunca yeni oyunlar üreten ekipler kamp sonunda sektörün ünlü firmalarının yöneticileri karşısında sunumlar yapacaklar ve oyunlarını pazarlamaya çalışacaklar. Bir yarışma havasında geçen sunumlar sonunda beğeni kazanan oyunların ticarileşmesi sağlanacak.
Birçok alanda temel yetkinlik kazandırılacak:
DiTOP kampa katılan katılımcılara birçok temel yeteneği de kazandırmayı hedefliyor. Ders programında çok değerli tasarım yazılımlarının yanı sıra sektörün ihtiyaç duyduğu farklı eğitimler de yer alıyor. Geleceğin meslekleri arasında öne çıkan yaratıcı endüstrinin ve dijital sanatların yükselen bazı kavramlarına vurgu yapan Okan Özbay, kampa özellikle katılmalarını istedikleri bölümleri de şu şekilde sıraladı:
“Oyunlaştırma, senaryo, yazarlık, hikaye yazarlığı, yapımcı, yönetmen, animatör, çizer, tasarımcı, grafiker, reklamcı, dijital pazarlamacı, müzik ses efekt, oyun tasarımcısı, oyun yazarı, oyun geliştiricisi, oyun programcısı, seviye tasarımcısı, oyun içi video, oyun içi marketing, oyun yönetmeni, oyun yapımcısı, oyun yayıncısı, oyun reklamcısı, marka, patent, dijital efekt, 2D 3D Modelleme, UI, UX, CGI, VFX, SFX, Pixel art, Unity, Unreal, dijital içerik yöneticisi, sosyal medya yöneticisi, motion grafiker, kurgucu, video grafiker, animatik, , fragman, illüstratör, seslendirmen. Endüstriyel tasarım, mimarlık, iç mimarlık, moda tasarım, radyo televizyon sinema, çizgi film animasyon, mekatronik, bilgisayar mühendisliği, yazılım, elektronik mühendisliği, robotik, güzel sanatlar, fizik mühendisliği, psikoloji, sosyoloji, iktisat, işletme, yönetim bilimleri, istatistik, konservatuvar.”
Oyun sektörü giderek büyüyor:
Dünya dijital oyun pazarı 2020 yılında salgının etkisiyle %9,3 büyüyerek 159 milyar dolara ulaştı. Bu büyüme Türkiye’de de etkisini gösterdi ve 32 milyon olan oyuncu sayısı 36 milyona, 830 milyon dolar olan toplam hasılat 880 milyon dolara yükseldi.
Türkiye’nin oyun pazarında 450 milyon dolarla mobil oyunlar, 230 milyon dolarla bilgisayar ve 200 milyon dolarla konsol oyunları yer alırken, 35 milyon mobil oyuncu, 22 milyon bilgisayar oyuncusu, 17 milyon konsol oyuncusu bulunuyor.
Kampa katılmak için:
16-29 Ağustos tarihleri arasında Konya Beyşehir Kamp Alanı'nda gerçekleştirilecek kampa katılmak için bu bağlantıya tıklayarak Oyunla Gelecek'in internet sitesine ulaşabilirsiniz.