Papara, Dudak Uçuklatan Bir Miktara Pakistan Merkezli SadaPay’i Satın Almak Üzere

17
5
4
2
0
Ülkemizin unicorn şirketlerinden Papara, Pakistan merkezli fintech şirketi SadaPay'i satın almak üzere.

Türkiye’nin köklü ödeme kuruluşlarından olan Papara, daha önce e-spor takımı SuperMassive’i satın almasıyla gündeme gelmişti. Yıllardır sponsor olduğu takımı satın alan şirket için bu beklenmeyen bir hamleydi. Bunun haricinde İspanya merkezli fintech şirketi Rebellion’ı satın aldığını da görmüştük.

Şimdiyse şirket, gözünü Pakistan’a çevirmiş gibi görünüyor. Ülkenin başarılı start-up şirketlerinden olan ve yine Papara gibi bir ödeme hizmeti sunan SadaPay, detayları henüz açıklanmamış bir anlaşma çerçevesinde Papara tarafından satın alınabilir. Endeavor başkanı Adrian Garcia-Aranyos’un kaynak gösterildiği bu gelişme, hem Pakistan’daki start-up gelişimini hızlandıracak hem de Papara’nın globaldeki varlığı vurgulanmış olacak.

30 ila 50 milyon dolarlık bir miktar söz konusu.

SadaPay

Anlaşmanın hemen ardından, teknolojik ilerleme ve pazar genişletme adımlarının hızlanması için bir 10 milyon doların daha şirkete iletileceği belirtiliyor. Bunun haricinde söz konusu satın alım, her ne kadar şirketin yüzde yüzünü kapsıyor olsa da SadaPay’i perde arkasına itmeyecek. Aksine, şirketin operasyon özerkliği devam edecek. Fakat tüm operasyonlar, Papara’nın geniş himayesinde devam edecek.

Güçlü yatırımlarla yoluna devam eden Papara’nın SadaPay ile anlaşıp anlaşamayacağı henüz belli değil. Fakat hem SadaPay’in daha geniş çaplı finansal çözümler sunması hem de Papara’nın farklı bölgelerde kendisini gösterebilmesi açısında oldukça büyük bir adım olduğu kesin.

Papara CEO'sundan açıklama geldi

Papara CEO'su Emre Kenci, linkedIn üzerinden yaptığı paylaşımda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkçe ve İngilizce olarak aynı açıklamayı paylaşan CEO'nun ifadeleri şu şekilde oldu:

Selamlar,
Pakistan merkezli SadaPay'i satın almak için devam eden görüşmelerimiz olduğu doğru ancak henüz sonuçlanmadı ve kesinlik yok.
Karşılıklı gizlilik anlaşmaları ile yürüttüğümüz süreçle ilgili şu aşamada ek bir yorum yapmak istemiyoruz.
Teşekkürler.

Papara’nın 2025 yılında halka arz planlarının olduğu da belirtiliyor. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler?

Kaynak : https://profit.pakistantoday.com.pk/2024/02/17/turkish-fintech-unicorn-papara-set-to-acquire-sadapay-in-possible-50mn-deal/
17
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
5
4
2
0