Parker Solar Probe, Güneşe 2. Yaklaşma Görevini Başarıyla Tamamladı

21
3
2
1
0
Güneş'i daha iyi anlamak ve gizemlerini çözmek için gönderilen Parker Solar Probe, Güneş'e yaklaştığı ikinci görevi de başarıyla tamamladı.

Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondajı), günberi adı verilen, Güneş’e ikinci yakınlaşma aşamasını da başarıyla tamamladı ve şimdi ikinci güneş yörüngesindeki son fazına giriş yapmaya başladı. Uzay aracı 4 Nisan 2019’da Güneş’e 24 milyon km uzaklıktan geçti ve bu mesafe şu ana kadar yaklaşılan en yakın mesafe oldu. Parker, bu günberi boyunca saatte 343.122 km yol aldı.

Johns Hopkins Applied Physics Laboratory’de (Johns Hopkins Uygulamalı Fizik Laboratuvarı) bulunan Parker Solar Probe görevi ekibi uzay aracıyla iletişimini 4 saat boyunca Deep Space Network (Derin Uzay Ağı) vasıtasıyla sağladı ve uzay aracının bu kritik kısımdaki sağlığını gözlemledi. Parker Solar Probe, ikinci günberi boyunca işaret olarak “A” gönderdi ki bu uzay aracının gayet iyi bir şekilde çalıştığını ve tüm göstergelerinin bilimsel veri topladığı anlamına geliyor.

Parker Solar Probe görevinin operasyon yöneticisi Nickalaus Pinkine uzay aracı ve görevle ilgili olarak şunları söyledi:

Uzay aracı, tasarlandığı gibi çalışıyor ve tüm günberi boyunca harika bir şekilde takip etti. Önümüzdeki haftalarda da bu karşılaşmadan bilimsel veriler toplamaya devam edeceğiz. Böylece bilim ekibimiz koronanın ve Güneş’in gizemlerini keşfetmeye devam edebilecekler”

Parker Solar Probe, Güneş ile olan bu karşılaşmasına 30 Mart’ta başlamıştı. Uzay aracının güneşle karşılaşma evresi 0,25 AU (astronomik birim) yani 37.417.248 km içerisinde gerçekleşti. Bir astronomik birim 149.600.000 km olarak baz alınıyor, yani Dünya ile Güneş arasındaki mesafe.

Kaynak : https://blogs.nasa.gov/parkersolarprobe/
21
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
2
1
0