Türkiye'de PayPal'a Alternatif 12 Online Ödeme Servisi

77
9
7
2
0
PayPal Türkiye erişimi son birkaç yıldır kapalı olduğu, ülkemizde kullanılamadığı için özellikle yurt dışı ile yapılacak finans işlemlerinde zorluklar yaşanıyor. PayPal Türkiye’ye gelecek mi diye düşünmek yerine alternatifleri değerlendirebilir ve bu ödeme sistemleri sayesinde işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

PayPal Türkiye lisansı 2016 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından iptal edilmişti. Tartışmalı olarak verilen bu karar hala geçerli durumda olduğu için ülkemizde PayPal sistemi kullanılamıyor. Özellikle yurt dışı ile işler yapan ve freelance çalışanlar için PayPal Türkiye erişimi olmaması finansal işlemler konusunda zorluklar yaşanmasına neden oluyor.

Türkiye'de PayPal yerine kullanabileceğiniz alternatifler mevcut. Üstelik bu ödeme servisleri, PayPal’dan bile farklı avantajlar sunabiliyor. Önemli olan sizin kendi ihtiyaçlarınızı belirlemeniz ve finansal işlemleri yapacağınız karşı taraf ile ortak bir paydada buluşmanız. Ardından PayPal Türkiye alternatifleri arasından dilediğinizi seçerek, finansal işlemlerinizi kolayca ve çok daha karlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

PayPal Türkiye alternatifleri:

  • Wise
  • Stripe
  • Neteller
  • ePay
  • Popmoney
  • Payoneer
  • Webmoney
  • Paymentwall
  • Ecopayz
  • Payeer
  • Moneygram
  • Skrill

Wise

paypal türkiye, transferwise

Wise Türkiye hizmetleri Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş tarafından gerçekleştirilmektedir. Sistem üzerinden pek çok farklı para birimi gönderebilir ya da alabilirsiniz. Servis ile yabancı bir ülkede banka hesabı da açmanız mümkün ancak bunun için vergi mükellefi bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Böyle bir hesabınız olmasa da kolayca finansal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Stripe

paypal türkiye, stripe

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde yaygın olarak kullanılan ve bu nedenle dolar üzerinden gerçekleştirilen finansal işlemlerde oldukça başarılı olan Stripe ödeme servisi ile bir yurt dışı şirketi kurabilir, farklı platformlar üzerinden faturalandırma yapabilirsiniz. Her yıl yüz milyarlarca dolar işlem yaptığını belirten Stripe ile 135’den fazla para birimi üzerinden çevrimiçi finansal işlem gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Stripe ile alacağınız ödemeler, listemizde bir önceki servis olan Wise’a aktarılabiliyor. Eğer Stripe kullanmak istiyorsanız, yurt dışı ödemelerini önce Wise'a aktarmak durumundasınız. Konu hakkında daha detaylı bilgiye, Medium'da Hamza Üzümcü'nün "Türkiye’den Stripe Hesabı Nasıl Açılır?" yazısından bulabilirsiniz.

Neteller

paypal türkiye, neteller

Neteller Türkiye üzerinden hem yurt içi hem yurt dışı finansal işlem yapmak mümkün. Hesap açtıktan sonra size sunduğu Net + Kart ile çevrimiçi alışveriş yapabilirsiniz. Forex yatırımlarınızı direkt olarak servis üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Neteller üzerinden onlarca farklı banka ve ödeme servisinden az masraflı bir şekilde para almanız ve göndermeniz mümkün.

ePay

paypal türkiye, epay

ePay; yurt dışı havale işlemleri için ücret almıyor, zamanında aktarım garantisi sunuyor ve tüm bunları kullanışlı bir arayüz üzerinden gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kendine özel ağ geçidi ve elektronik cüzdan sistemi sayesinde size en uygun ödeme yöntemini seçerek en hızlı şekilde finansal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik servis üzerinden kendinize Avrupa ülkelerinde bir hesap oluşturabilirsiniz. 

Popmoney

paypal türkiye, popmoney

Popmoney ödeme servisi üzerinden birçok farklı banka ve ödeme servisi ile finansal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Finansal işlemler sırasında pek çok ödeme yöntemine çok daha düşük masraflar sunması en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi. İşlemin gerçekleştirilme zamanı ise biraz gecikmeli görünüyor. Acele işlemler konusunda kullanıcılara yeterli gelmeyebilir.

Payoneer

paypal türkiye, payoneer

Payoneer ödeme servisi, PayPal Türkiye alternatifleri arasında en sık tercih edilenlerden bir tanesi. En dikkat çeken özelliği ise servis üzerinden Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Çin gibi farklı ülkelerde bir banka hesabı açabiliyor olmanız. Adobe, Amazon, Google gibi dünya çapında firmalar tarafından da tercih edilen Payoneer ile pek çok farklı para birimi üzerinden finansal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Webmoney

paypal türkiye, webmoney

Özellikle Rusya ve diğer Asya ülkelerinde yoğun olarak kullanılan Webmoney ödeme servisinin olumsuz yanlarından bir tanesi; hem para gönderen hem de alan kişinin sisteme üye olmak zorunda olması. Yine de farklı ödeme seçenekleri, hızlı aktarım güvencesi, farklı yatırımları servis üzerinden gerçekleştirme gibi hizmetleri ile öne çıktığı söylenebilir. 

Paymentwall

paypal türkiye, paymentwall

Paymentwall, PayPal Türkiye alternatifi ödeme servisleri arasında en geniş ödeme seçenekleri sunan servislerden bir tanesi. Kendine özel bir birleşik ağ geçidi bulunan Paymentwall ile yalnızca finansal işlemlerinizi değil, dilerseniz yatırımlarınızı da kontrol edebilirsiniz. Üstelik servis, üyelerine özel yatırım danışmanlığı hizmeti de sunuyor. 

Ecopayz

paypal türkiye, ecopayz

Ecopayz, ödüllü bir ödeme servisidir. Sunduğu yenilik ve kolaylıklarla dikkat çeken servis, üyelerine bir de kart veriyor. Bu kart sayesinde çevrimiçi alışveriş yapabilir hatta banka ATM’leri üzerinden para çekme ve yatırma gibi işlemler yapabilirsiniz. Ecopayz’ın öne çıkan diğer bir özelliği ise dünyanın neresine olursa olsun, yaptığınız bir para transfer işlemini anlık olarak gerçekleştiriyor olması. 

Payeer

paypal türkiye, payeer

Payeer ile hesabınızda pek çok farklı para birimi üzerinden finansal işlem gerçekleştirebilirsiniz. Servisin diğer bir özelliği de kullanıcılarının hesaplarını kendi internet sitelerine bağlama imkanı sunması. Yani, bir çevrimiçi alışveriş siteniz varsa bu siteye Payeer hesabınızı bağlayabilir ve dünyanın farklı yerlerinden insanlarla ticaret yaparak ödemelerin Payeer hesabınıza aktarılmasını sağlayabilirsiniz. 

Moneygram

paypal türkiye, moneygram

Moneygram ödeme servisi, PayPal Türkiye alternatifleri arasında en kolay finansal işlem gerçekleştirebileceğiniz servislerden bir tanesi. Elektronik cüzdan, banka hesabı gibi pek çok farklı ödeme yöntemi üzerinden size en uygun olanı seçerek hızla, dünyanın herhangi bir noktasına para transfer işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik servis üzerinden fatura ödemeleri yapmanız da mümkün.

Skrill

paypal türkiye, skrill

Uzun zamandır çevrimiçi alışveriş, para gönderimi ve alımı konusunda hizmet vermekte olan Skrill ödeme servisi, düzenli kullanım ile kullanıcılarına bazı ödüller de veriyor. Sadakat programı olarak isimlendirilen bu sistem ile yaptığınız her finansal işlem size belirli bir puan verecek ve bu puanlar toplandıkça karşınıza farklı ödüller çıkacak. Vivaticket ortaklığı sayesinde bilet alma işlemleri için de farklı avantajlar sunuyor.

Farklı bir alternatif, kripto para:

paypal türkiye, kripto para

Kripto para çok da yeni bir alternatif sayılmaz, bir süredir hayatımızda olan bir sistem ancak pek çok kişi tam olarak nasıl işlediğini bilmediği için güvenilir bulmuyor ve kripto para birimleri üzerinden finansal işlemler gerçekleştirmiyor. Ancak bu durumun değişmesi de gerekiyor.

PayPal Türkiye alternatifleri listesinde bulunan pek çok ödeme servisi üzerinden artık kripto para birimleri ile finansal işlemler yapabiliyorsunuz. Hatta içinde bulunduğunuz bir kripto para ağı varsa hiçbir ödeme servisine ihtiyaç duymadan ve neredeyse hiç masraf ödemeden para alma ve gönderme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Genel olarak bakacak olursak zaten kripto para birimlerinin ortaya çıkmasının temel amacı budur; bankalarla, ödeme servisleriyle uğraşmadan, ne için olduğu bilinmeyen masraflar ödemeden dilediğimiz gibi finansal işlem gerçekleştirmek. Üstelik kripto paraların bir karşılığı olmadığını düşünmeyin. Kullandığınız kripto para borsası üzerinden dilediğiniz para birimine anlık olarak çevirme imkanınız var.

Dünya her geçen gün gelişiyor. Herhangi bir sistemin lisansının iptal edilmesi artık çok da anlamlı değil çünkü yerine kullanılacak onlarca alternatif sistem daha var. Listedeki PayPal Türkiye alternatiflerinden size en uygun olanı seçerek finansal işlemlerinize devam edebilirsiniz. Kripto para birimleri alternatifini de göz ardı etmemek de yarar var. 

77
9
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
77
9
7
2
0
Yorumlar(56)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
3 yıl önce
Adım Kayra, böyle güzel bir mitolojiden ve konudan geldiğini bilmiyordum.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
eski konar göçer türkler tengrism e inanıyorlardı.

Tengirism'in yerleşik hayata geçtikten sonra pek anlamı kalmadı. Çünkü tengrism yerleşik hayata geçenlere saygı gösterilmemesine ve yağmalanmasını teşvik ediyordu.

Göçebe yaşantıdan dolayı insanlar zenginleşemiyordu. Çünkü sadece taşıyabilecekleri kadar mala sahip olabiliyorlardı. Ne kadar çok eşya taşıyacak hayvanın varsa o kadar zengin oluyorlardı.

Yerleşik hayatın konforunu bırakıp göçebe hayatı seçen olmadığından göçebelik azaldı. Pek çok ülke göçebeliği 19. yüzyılda illegal yaptı.

Osmanlı devleti de zaten türklüğü değil müslümanlığı savunuyordu. O yüzden insanlardan vergi kesebilmek için göçebelere arazi veriyordu.

Bu ülke de ismi Türkiye Cumhuriyeti olsa da islam ülkesidir. Türk ülkesi olsaydı moldovya da özerk olarak yaşayan hem hristiyan ve türkistan kökenli bir millet olan gagavuz türkleri mübadele zamanı türkiyeye getirilirdi. Fakat sadece müslüman türkler getirildi.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Keşke araplaşmasaydık kendi kültürümüz zaten çok üstündü en kötü mitolojiyi aldık arap mitolojisi.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Madem dinlerimiz birbirine benziyor, gel sen Göktanrıya inan Arap.

Desen ne olurdu ki...
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
zeus athena herkül ... bizimkilerde türk olanlarmı hadi be.. sende ...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
graphicsas
3 yıl önce
Aslında bunlar mitolojiden ziyade dinin eski halleridir. Zaman içinde eskiyip unutuldukça mitoloji olarak düşünülmeye başlanmıştır. 128 bin peygamberden bahsedilir dinler tarihinde. Bu yüzden tek tanrı ve büyük melekler her mitolojide farklı isimlerle geçer, Türk'te başka Yunan'da başka. Su an en yakın kavramlar Hristiyanlıkla Müslümanlık arasındadır. Gabriel-Cebrail, Mikail-Michael gibi. Çok uzun zaman sonra su anki İslam'da arap mitolojisi olarak bilinecek belkide.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Bu yoruma çok güldüm. Bunların çoğu din değil, edebiyat. Tıpkı Yunan mitolojisini Homeros, Heredot gibi adamların halk arasındaki söylenceleri toplayıp değiştirip şiirleştirmesi hikayeleştirmesi gibi. Bunların yarısı Türk dini yarısı Türk mitolojisi. Mitoloji olan edebiyat. Türk tanrı inancı ve edebiyat (mitoloji) kulaktan kulağa aktarılmıştır. Bu yüzden siz ikisini karıştırıp din diyorsunuz. İkisinde de yazılı bir sistemi yoktur. Mitoloji kısmı Manasçılar ve halk ozanları, türkülerle, koşuklarla, sagularla aktarıldı. İnanç ise öğretildi. Tanrının varlığı büyüklüğü birliği öğretildi. Kimse çıkıp Kayra Han'a, Ülgen'e tapmıyordu. Çoğu Türk de bilmiyordu zaten. Halk arasında dolaşan edebiyatçılardan dinleyip bırakıyorlardı. Zaten burada yazanların hiçbiri ne tanrı ne tanrıça. Yanlış yazılmış. İye/Tin denilen Tanrı tarafından yaratılmış ve çeşitli özellikler verilip görevlendirilmiş varlıklar. Azrail, Mikail, Cebrail, İsrafil gibi görevleri vardır. // Gelelim İslam'ın Arap mitolijisi olabilme fikrine. Uzza, Menat, Lat, Hubal, Vat ... gibi tanrıları vardı. Bunların hiçbiri Islam'dakilere benzemiyor. Çünkü bunlar gezegenler, gök cisimleri, yıldızlar ve ataları. Onlara tapınıyorlar. Bir çoğu da kadın. İslam'da belirtilenler ise tutarlı bir şekilde İbrahimi dinler ile çıktı. Daha önce yine İbrahimi peygamberler ve peygamber olduğu düşünülenler tarafından aktarılıyordu. Gabriel-Cebrail, Michael-Mikail demen komik. Çünkü zaten onların başka dillerdeki halleri. Benzerlik bulmuş gibi örnek gösteremezsin.
-1
3 yıl önce
webtekno bey'den kaliteli bir içerik daha. konuyu her kim bulduysa tebrik ederim
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Hun Turklerinde mitolojik karakterler, tanrilar, periler falan yoktur.
Bu hun Turkleri ve Gokturkler'den cok daha sonra ortaya cikmis ve aslinda asli astari olup olmadigi belli de olmayan buyuk ihtimal ile Hint-Cin etkisinde kalmis ve bir kac kabilenin inancindan baska bir sey degil.

Insanlik tarihinde birden cok tanrisi yada ivir ziviri olmayan tek irk Turklerdir.
Ozellikle altini cize cize Tanrinin tek oldugunu hic bir cocugu, kardesi, yardimcisi olmadigini belirtmislerdir.
Fakat daha sonraki Turk kavimlerinde, Uygur Turkleri gibi birden cok tanri yada tanrimsiya inandiklarina dair bir kac eser bulundugu soylenir.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
yayık: ayran tanrısı maşallah
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
ahmetozdmr58
3 yıl önce
Dar kafalılar iyi okusun Türk tarihi 100 yıl önce başlamadı
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
DAHA FAZLA YORUM GÖSTER