Pokemon Go, Koronavirüse Rağmen Rekor Kırmayı Başardı

17
11
4
3
1
Pokemon Go, çıktığı ilk yıl sahip olduğu popülerliğini yitirmiş gibi gözükse de oyunun kazandığı para halen artan bir ivmeye sahip. Sensor Tower tarafından paylaşılan verilere göre oyun, bu senenin ilk yarısında rekor bir gelir elde etti.

2016 yılında oyuncularla buluşan Pokemon Go, bildiğiniz gibi oyuncularından dışarı çıkmasını isteyen bir oyundu. Dolayısıyla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde bu tür oyunların büyük bir kayıp yaşadığı düşünülebilir ancak ortaya çıkan yeni bir rapora göre Pokemon Go, oldukça iyi bir performans sergiliyor.

Mobil uygulama istatistikleri toplayan Sensor Tower şirketi, bugün yaptığı bir paylaşımda oyuncuların 2020’nin ilk yarısında, geçen diğer yıllara göre daha fazla harcama yaptığını açıkladı. Üstelik buna, oyunun çıkış yaptığı yıl da dâhil.

Pokemon Go, 2020’nin ilk yarısında 445 milyon dolar kazandı

(Niantic tarafından yayınlanan rekortmen oyun Pokemon Go, en iyi yarım yılını geçirdi, 2020’nin ilk yarısında 445 milyon dolar kazandı ve ilk dört 4 yılın toplamında 3,6 milyar doları geçti)

Oyunun geliştirici stüdyosu Niantic, konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Polygon, böyle bir süreçte Pokemon Go’nun gelirlerini nasıl artırdığına dair bazı teoriler ortaya attı. Niantic, ilk olarak oyunu evden daha kolay oynanabilir bir hale getirdi. Örneğin günlük görevler sonucunda ödüller kazanılabilirken etkinlikler de evinizde, koltuğunuzdan halledilebiliyordu.

pokemon go

Stüdyo, buna ek olarak oyuna daha fazla mikro ödeme ekledi. Bu sene, oyun içi satın almalara ek olarak birçok ücretli etkinlik de gerçekleştirildi. Yani 2020, oyunculara daha fazla esnekliğin yanı sıra daha fazla para harcama seçeneği de sundu.

Ayrıca insanlar COVID-19 sebebiyle evlerine kapansa da ufak egzersizler yapmak, hava almak için yürüyüşlere çıktılar. Görünüşe göre yürüyüşe çıkanlar, Pokemon Go oynamayı da ihmal etmemiş.

Kaynak : https://www.polygon.com/2020/7/6/21314911/pokemon-go-coronavirus-record-player-spending-niantic-raids-fest-microtransactions-passes
17
11
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
17
11
4
3
1
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
12 ay önce
her ülkenin yerli ve tam şifreli yazılım kullanması gerekiyor, sizden başka birinin açıp okuyamadığı yerli mesajlaşma uygulaması paha biçilemez
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
12 ay önce
çinin acaba birisi birşey der mi , çok tepki çeker miyim diye düşünmeden korkusunzca ve cesurca bu kararları alabilmesi çok hoşum a gidiyor. bizim ülkemizde linç yeriz diye ulusal güvenlik meselesi bile olsa kapatılmasına karşı çıkılır. halbuki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve millet adına meclis tarafından kullanılır. ama bizim millet yasakları hep çok kötü birşey zannediyor. adam öldürmenin yasak olmasına Allah'tan kimse birşey demiyor. ne de olsa yasak kelimesine alerjisi olan çok.
Yanıtla
-3
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
12 ay önce
Puhahaha Atatürk ile Çin’i benzer tutmuş. Ulan Atatürk Çin’in tam tersi bir ülke olalım diye hayatını harcadı. Şu dediğin Atatürk’e hakarettir. Milliyetçilik Whatsapp falan yasaklamakla oluyorsa AKP en büyük kemalistmiş o zaman. Zamanında Youtube’u bile yasakladıkları oldu. Sizler bir şeyin erişime kapatılmasını milliyetçilik sanıyorsanız vah halinize. Siz şimdi Kuzey Kore’yi de Atatürk ilkelerince hareket eden bir ülke olarak görüyorsunuzdur şimdi. Sizi bi oraya gönderelim bir haftalığına yaşamak için. Bakalım nasıl geri döneceksiniz.
12 ay önce
Çakma Atatürkçünün biri damlamış hemen. Eksiyi bassana çok üzüldüm. Senin gibiler devletçi halkçı milletçiyim milliyetçiyim Atatürkçüyüm diye takılırlar ama özünüzde Marksist Leninist takılırsınız.
12 ay önce
deme deme eksiyi basarlar .bide bunlar milliyetciyim devletciyim diye gezinir Atatürkün ilkelerini hice sayıp Atatürkçü takılırlar.
12 ay önce
Çin zaten bu zihniyetle ün yapmış bir ülke sen ise Avrupa'nın dibindeki bir ülkesin kendini çinle kıyaslamak yerine Avrupa'yla kıyaslayacaksın zira Çin kadar nüfusun yok ve evet insanların canına kastedilmediği sürece yasaklar kötüdür
-1
12 ay önce
Senin ülken de tırnak yuttum orucum bozulur mu gibi saçma şeylere vakit ve bütçe ayıracağına teknolojiye ayırsın. App geliştirsin ve arkasında sağlam dursun. Ha daha da önemlisi TÜBİTAK’ın başına hayvanat bahçesi müdürü atamasın. Boş yapma.
-1