Tamamen Sivillerden Oluşan İlk Uzay Yürüyüşünün Yapılacağı Polaris Dawn Görevinin Tarihi Açıklandı

1
1
0
0
0
İlk kez ticari bir uçuşta uzay yürüyüşü yapılmasını sağlayarak tarihe geçecek Polaris Dawn görevinin tarihi belli oldu. Bir milyarder tarafından fonlanan görev, SpaceX'in araçları ve kıyafetleriyle gerçekleştirilecek.

Uzay teknolojilerinin ilerlemesiyle birlikte artık sık sık ticari uçuşların yapıldığını, turistlerin uzaya gittiğini görüyorduk. Polaris Dawn isimli yakın zamanda gerçekleştirilecek görev de bunlardan biri. Astronotları uzaya taşıyacak bu görev, milyarder girişimci Jared Isaacman tarafından fonlanıyordu. Şimdi ise ne zaman gerçekleştirileceği belli oldu.

Polaris Dawn, bir ilke imza atarak tarihe de geçecek. Görevde, ilk kez ticari bir uçuşta uzay yürüyüşü yapılmasına tanıklık edeceğiz.

Polaris Dawn görevi için 31 Temmuz hedefleniyor

*Polaris Dawn görevinin bir illüstrasyonu.

Isaacman’ın fonladığı 3 görevlik Polaris programının ilki olan Polaris Dawn görevi, Elon Musk’ın şirketi SpaceX tarafından gerçekleştirilecek. SpaceX, görev için Dragon kapsülünü ve Falcon 9 roketini sağlayacak. Şirket, dün yapılan açıklamalara göre tarihî fırlatma için 31 Temmuz Çarşamba gününü hedefliyor.

Mürettebat, Dünya’nın yüzeyinden 700 kilometre yüksekliğe çıkacak. Bunun oldukça yüksek olduğunu belirtelim. 60’lı ve 70’li yıllardaki Apollo görevlerinden bu yana bu kadar yükseğe çıkılmıyordu. Karşılaştırma yapacak olursak Uluslararası Uzay İstasyonu yüzeyden 400 km yükseklikte bulunuyor.

*Polaris Dawn mürettebatı: Anna Menon, Scott Poteet, Jared Isaacman, Anna Menon

Ekip, SpaceX tarafından sağlanan uzay kıyafetlerini giyerek ilk kez ticari bir uçuşta yapılan uzay yürüyüşünü gerçekleştirecekler. Bu yürüyüş sırasında bir dizi deney de yapacaklar. Mürettebatta Jared Isaacman’ın kendisi de dahil 4 kişi yer alıyor. Isaacman’ın yanı sıra emekli ABD Hava Kuvvetleri subayı Scott Poteet pilot olarak, SpaceX operasyon mühendisleri Sarah Gills ve Anna Menon ise görev uzmanları olarak uzaya gidecek. İlk kez tamamen sivillerin uzay yürüyüşü yaptığını göreceğiz. Görev 5 gün sürecek.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0