Derin öğrenme yöntemiyle eğitilen GPT-3 dil modeli, çıktığı gibi en popüler yapay zekâ aracı haline gelen sohbet robotu ChatGPT gibi yapay zekâların da çıkışına yol açtı. Fakat bu model, pek çoğumuzun tahmin edemeyeceği bir yerde de karşımıza çıktı.
Tamamen yapay zekâ kontrolündeki radyolar yakında geliyor:
RadioGPT, TopicPulse teknolojisi ile Facebook, Twitter, Instagram ve 250 binden fazla haber ve bilgi kaynağını tarıyor, trend olan başlıkları belirliyor. Ardından bu başlıklar üzerine GPT-3 ile bir metin oluşturuluyor ve bu metin, yapay zekâ tarafından üretilen ses ile dinleyicilere okunuyor.
RadioGPT, tek bir radyo istasyonunda kullanılmayacak. Yapay zekâ, isteyen radyo istasyonları tarafından kullanılabilecek. Üstelik istasyonlar, yapay zekânın üreteceği programların tek, iki veya üç kişilik sunucularla yapılıp yapılmayacağını bile belirleyebilecek.Sadece radyo programları da değil, sosyal medya paylaşımları da yapabiliyor:
RadioGPT, radyo sunumunun yanı sıra sosyal medya paylaşımları, blog yazıları ve diğer yazılı içerikleri de hazırlayabiliyor. Hatta TopicPulse Instant Video, trend olan bir konu başlığına dair sosyal medyada paylaşılmak üzere video bile üretebiliyor.
RadioGPT’nin beta sürümü, şimdiden Alpha Media ve Rogers Sports & Media yayıncıları tarafından kullanılmaya başladı. Yapay zekânın test radyosuna buradan ulaşabilirsiniz.