İnternetin En Büyük Etkinliklerinden Reddit Place Sona Erdi: İşte Reddit CEO'sunun Moralini Bozacak Son Eser!

18
9
6
1
1
İnternetin en büyük etkinliklerinden olan Reddit Place, altı günün ardından sona erdi. Etkinlik, her zamanki gibi kullanıcılar arasında tatlı çekişmelere sahne oldu. Ancak Place 2023'e damga vuran şey, şirket CEO'su Steve Huffman'a gelen tepkiler. Etkinliğin, şirketin API fiyatlandırılmaları nedeniyle kullanıcılar tarafından sert eleştirilere maruz kaldığı sırada geldiğini hatırlatalım.

İlki 2017’de düzenlenen, Reddit kullanıcılarının beş dakikada bir yalnızca bir pikseli ekrana koyabildiği Reddit Place’in ikincisi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmişti. 1 Nisan’da başlayıp dört gün süren etkinlik, çok fazla ilgi toplayarak internet tarihinin en büyük olaylarından birine dönüşmüştü. 2022 yılında birçok muazzam eserin ortaya çıktığı etkinliğe Türk kullanıcılar da damgasını vurmuştu.

Geçtiğimiz perşembe günü ise beklenen oldu ve etkinliğin bir sonraki ayağı başladı. Bu sefer beş yıl geçmeden başlatılan etkinlik, her zamanki gibi oldukça eğlenceli anlara sahne oldu. Ancak Place'e en çok damga vuran şey, şirket CEO'suna gösterilen tepkilerdi.

Kullanıcılar, Place etkinliğinin sonunda Reddit CEO'su Steve Huffman'a böyle tepki gösterdi

Kullanıcıların daha önce de olduğu gibi belli süre aralıklarıyla dev kanvasa piksel ekleyebildiği etkinlik, 6 günün ardından bugün sona erdi. Etkinlik, her zamanki gibi birçok farklı ülkeden kullanıcıların birbirinden çekişmeli anlarına sahne oldu. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi Türkler de yine tuvale izlerini bırakmayı başardı. 

Ancak Reddit Place'in başlangıcı, platformun büyük tepkiler altında olduğu bir anda geldi. Şirketin dev API fiyatlandırmaları sevilen üçüncü parti uygulamaların kapanmasına neden olmuştu. Bunun ardından ise birçok farklı subreddit’te şirkete yönelik protestolar başlamıştı.

İşte bu yüzden Place 2023, kullanıcılar arasındaki çekişmelere ek olarak şirkete gösterilen tepkiler için de ses oldu. Altı gün boyunca kullanıcılar, özellikle CEO Steve Huffman'a kanvas üzerinden küfür etti. Hatta etkinliğin bitiminde, dev bir "Spez'i si****" yazısı da tuvale eklendi ve kullancılar son kez Huffman'a tepkisini gösterdi. Spez'in, Huffman'ın uygulamadki kullanıcı adı olduğunu belirtelim.

Hoffman'a yönelik tepkinin hemen öncesinde ortaya çıkan son eser ise buydu: 

Reddit Place 2023 boyunca neler yaşandığını merak ediyorsanız:

Reddit Place 2022 sonunda ortaya çıkan eserler için;

18
9
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
9
6
1
1