Resmen Açıklandı: Yurtdışından Gelen Telefonların Vergisi 3 Katına Çıktı

199
14
13
4
3
Yurtdışından gelen yolcunun beraberinde getirdiği cep telefonu maktu harç tutarı tam 3 katına çıktı.

Bugün itibarı ile resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte 170.70 TL olan maktu harç tutarı tam 500 TL'ye çıkarıldı. 2017 yılında 149.20 TL olan vergi, 2018 yılında 170.70 TL'ye çıkarılmıştı.

Resmi rakamlara göre, 2017 yılında 800 bin adet olan yolcu yanında gelen cihaz sayısının, bu sene dalgalı döviz kurları sonrasında akıllı telefonların fiyatları fırlayınca 1 milyon seviyesinde olduğu düşünülüyor. Yurtdışı dönüşünde 120 günü geçmemiş telefonlara her pasaport için iki yılda bir IMEI kaydı yapılabiliyor.

Böylelikle yurtdışına gidip geldikten sonra ülkemizdeki fahiş fiyatlardan biraz olsun etkilenmemek için cep telefonu satın alan kişiler için %200'lük bir zam yapılmış oldu.

IMEI Kaydı Nasıl Yapılıyor?

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişiler, e-Devlet kapısındaki ilgili link aracılığıyla sisteme giriş yapıyor. Daha sonra ilgili bilgileri doldurarak kayıt işlemini gerçekleştirebiliyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/cep-telefonunda-harc-degisti-2212414-ekonomi
199
14
13
4
3
Emoji İle Tepki Ver
199
14
13
4
3
Yorumlar(6)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
5 yıl önce
Safari'ye reklam engelleyiciyi kurdum. Arama motorunu da Bing yaptım. Google istediği kadar reklam koysun biz de kullanmayız zaten Google kullanmamak için iPhone aldık bunlarla mı uğraşacağız bi de reklam meklam gotsin kendi köyü Androidte reklam gôstersin. HADEEEEE
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Emrullah13
5 yıl önce
İos un bundan haberi var mı? Google sanki Androidmiş gibi şekil yapıyor. Bak birader ios senin platformun değil, harcarlar seni. Sen ki Apple 'lâ sadece safari de varsayılan arama motoru Google olsun diye dünyanın parasını veren şirketsin kime şekil yapıyon
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
Emrullah13
5 yıl önce
Güzel yazmışsın eyvallah. Şimdi ben Apple fanı sanma ama Apple sadece bir telefon markası değil ki. Kendi işletim sistemi olan bir yapı. Google arama diyorsun evet alternatifi var. Mail diyorsun alternatifi var. Android diyorsun alternatifi var youtube diyorsun alternatifi var. Google Maps diyorsun alternatifi var. Tamam kabul google büyük bir şirket herşeyin içinde eli parmağı var. Ama google olmazsa da ben bünlük yaşantımı hiçbir aksilik olmadan yaşarım ki ben internet adına var olan herşeyi çok aktif kullanan biriyim yani google olmazsa olmasın çokta önemli değil. En büyük gelir kapısı bizim bilgelerimizi satmak olan bir şirket bana çokta büyük gelmiyor.
-1
5 yıl önce
Asıl ben sana başka bir şey diyim. Apple dediğin sadece bir telefon parçasından ibaret. Google ise her şey demektir. Nasıl yani? diyeceksin. Google Arama olmadan, Gmail, Maps, Çeviri, YouTUBE olmadan , Drive ve Photos olmadan kupkuru bir telefon fazla önemli bir şey değil. O hizmetler ve o yazılımlar asıl daha değerlidir. Mesele bu. Apple'ın kendi işletim sistemi var evet ama kendi arama motoru var mı? Kendi elektronik postası var mı? YouTUBE'a alternatifi var mı? Eğer Google da güçlü bir donanım üreticisi olsaydı Apple mahvolacaktı. Allahtan Google sadece yazılımla ilgileniyor. Mesele bu yani. Anlatabiliyor muyum? Uzun vadeli olan şey hizmetler sunmak ve yazılımlar üretmektir. İnsanları bir logo ile belki bir süre kendine bağlayabilirsin ama asıl bağlayıcı olan şey dediğim gibi internet, yazılım vs vs. Hizmetler geliştirmek. Geleceğin güçleri iki donanım birleştirip üstüne logo basan Samsung ve Apple değil, Google ve Microsoft gibi İnternet ve yazılım üzerine çalışıp terleyen şirketler olacaktır. Gerçi Şimdi Apple da hafif hafif uyanarak kendisine has platformlar yapmaya başladı (Apple Music , Apple TV, Apple Arcade oyunlar vs) çünkü hakikat bu. Kendi hizmetlerini sunacaksın insanlara. Yoksa devamlı olamazsın.
5 yıl önce
Google androidin üreticisi aman üreticisiyde üretici bi ... yapamıyorlar hemen yok reklam falan
5 yıl önce
android zaten googlenin
-1
uiea
5 yıl önce
Apple da durur mu yapıştırmış reklam engelleyicili yeni safarisini
Yanıtla
-3
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
erturkakkartal
5 yıl önce
Epıl Epıl Al sana apple!
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
Her yer reklam youtube, instagram, facebook, google vs whatsapp hikayelerede gelecekti yeminle artık bıktım reklam görmekten
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
en başta bunu yapması lazımdı ios kullanıcıları buna layık
Yanıtla
-12
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
5 yıl önce
İos yada mac kullanan neden chroma ihtiyaç duysun safrafi var tertemiz işliyor
-1
5 yıl önce
Size o kadar reklam eklerlerse işletim sistemi çökmeleri yaşanır diye IOS'a yapıyorlar mecburen :)
-2
5 yıl önce
aynen
-1
5 yıl önce
Ben bu kafa yapısını gerçekten anlayamıyorum ya. Bu haberde android de geçse ios da geçse ben karşı çıkarım. Gerçekten anlamak için soruyorum. 1. Baban google da falan mı çalışıyo da savunmaya geçiyosun. 2. bi insan kendinden farklı bi işletim sistemi kullanan bi insanın niye bu kadar nefret edercesine kötülüğünü ister? Anlamıyorum işiniz mi yok, kendinize düşman mı arıyosunuz. Böyle gece yatmadan önce kafanda kuruyo musun. Bence bu kadar nefretin sebebi psikolojik olması lazım artık
-1
5 yıl önce
IQ=4
-3