Sabancı Holding'ten Ayrılarak Kendi Şirketlerini Kuran Aile Üyeleri: Gratis, Pegasus ve Daha Fazlası...

7
2
0
0
0
Türkiye'nin iş dünyasındaki devlerinden biri olan Sabancı Holding bir aile şirketi. Ancak aile üyeleri yavaş yavaş Sabancı Holding’i terk ederek kendi yollarına gitmeye başladı. Bu içerikte Sabancı Holding’in kanatlarının altından ayrılan aile üyeleri ve yaptıkları işlere göz atacağız.

Sabancı Holding birçok sektörde faaliyet gösteren hatta bulunduğu sektörlerin de liderlerinden biri olmayı başaran değerli şirketlerimizden.

Sakıp Sabancı’nın liderliğinde uzun yıllar başarılarına başarı katmış bu aile şirketi, aile üyelerinin yavaş yavaş ondan ayrıldığına şahit oldu.

O halde Sabancı Holding’i bırakarak kendi yollarını çizen aile üyelerini incelemeye başlayalım.

Demet Sabancı Çetindoğan 1999’da Sabancı Holding’ten ayrılarak 2000 yılında kendi şirketi Demsa’yı kurdu!

demet sabancı çetindoğan

Uzun yıllar Sabancı Holding bünyesinde tekstil alanında büyük deneyimler kazanmış olan Demet Sabancı Çetindoğan, 2000 yılında kendi şirketini kurarak lüks perakende ve turizm sektörlerine yöneldi.

Birçok büyük markayı Demsa bünyesinde Türkiye’ye getirerek lüks perakendeciliği alanında büyüdü. Buna ek olarak turizm, gayrimenkul ve sağlık sektöründe de faaliyet göstermeye devam ediyor.

Demet Sabancı Çetindoğan bugün İstanbul’daki önemli otellerden tarihi Pera Palas’ın işletmecisi!

Demet Sabancı Çetindoğan'ın Sabancı Holding’ten ayrılışı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Yalçın Sabancı’ysa 1999 yılında Yasa Holding’i kurarak aile şirketinden ayrıldı.

Yalçın sabancı

Yaklaşık 39 yıl Sabancı bünyesinde aktif rol oynamış olan Yalçın Sabancı, 1999 yılına gelindiğinde kendi yoluna gitmeye karar vererek Yasa Holding’i kurdu.

Denizcilik alanında oldukça büyüyen Yasa Holding denizciliğe ek olarak inşaat, turizm, havacılık ve tekstil gibi sektörlerde de faaliyet gösterdi.

Şevket Sabancı ve ailesi de Holding’ten ayrılmış ve Esas Holding’i kurarak kendi yoluna gitmişti.

şevket sabancı

Şevket Sabancı, çocukları Ali Sabancı ve Emine Kamışlı ile birlikte Sabancı Holding’in kanatlarının altından çıkarak kendi yoluna gitti.

Sabancı Holding’ten ayırılmalarının ardından 2000 yılında Esas Holding'i kurdular.

Esas Holding bünyesinde, havacılık, lojistik, gıda, sağlık, perakende ve gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteriyorlar.

Ayrıca Esas Holding, Türkiye’nin önde gelen hava yolu şirketlerinden Pegasus Hava Yolları'nın da sahibi!

Demir Sabancı Sakıp Sabancı’nın vefatının ardından şirketten ayrılan ilk aile üyesi!

demir sabancı

O dönem perakende grubunun başında olan Demir Sabancı, Sakıp Sabancı’nın vefatının ardından şirketten ayrılarak Sedes Holding’i kurdu.

Sedes Holding bünyesinde çeşitli sektörlerde faaliyetlerine devam eden Demir Sabancı aynı zamanda ülkemizin en büyük kozmetik perakendecilerinden Gratis’in de sahibi.

Demir Sabancı’nın Sabancı Holding’ten ayrılışı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Ömer Sabancı’ysa Sabancı Holding’ten ayrılarak 2009 yılında Densa Holding’i kurdu!

densa

Demet Sabancı Çetindoğan’ın kardeşi olan Ömer Sabancı, deniz taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Densa Holding’i kurarak ülkemizin en büyük armatörlerinden biri oldu.

Ayrıca Yalçın Sabancı ve Demir Sabancı ile ortaklık yaparak 2007 yılında havacılık sektöründe faaliyet gösteren Döysa’yı kurdu. Ancak şirket 11 yıl sonra 2018 yılında faaliyetlerini durdurdu.

Türk şirketleriyle ilgili diğer içeriklerimiz:

7
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
0
0
0