Samsung, Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Kârı 15 Kat Arttı!

20
13
5
5
3
Samsung, yılın ikinci çeyreğinde kaç para kazandığını açıkladı. Şirketin kârlılığı, yapay zekâ ve çipler sayesinde inanılmaz artış gösterdi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2024'ün ikinci çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Şirketin yaptığı açıklamalar, yüzlerin güldüğünün açık bir göstergesi. Çünkü Samsung'un geliri de kârlılığı da beklentileri aşarak ciddi anlamda artmış durumda. Bunun temel nedeni ise çip satışları.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, geçtiğimiz üç ayda satışlardan 53,45 milyar dolar kazandı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23,42'lik artışa denk geliyor. 

Samsung'un kârı, yıllık oranda %1.458 arttı

Samsung

Firmanın son üç aydaki faaliyet kârı ise 2022'den bu yana en yüksek seviye olan 7,52 milyar dolar olarak açıklandı. Bu da geçtiğimiz yılın aynı dönemine (500 milyon dolar kâr etmişti) göre kârın 15 kat civarında artış gösterdiği anlamına geliyor. Bu geçen çeyrekteki %933'lülk artıştan bile fazla. Yani şirket, inanılmaz bir çeyreği geride bırakmış. 2010'dan bu yana en hızlı net kazanç artışı olduğunu belirtelim. 

Samsung'un son birkaç yılda sorun yaşamasının ana nedeni hafıza çiplerine olan talebin ciddi düşüş göstermesiydi. Ancak son zamanlarda yarı iletken sektörü iyileşmeye ve satışlar son birkaç çeyrekte uçmaya başladı. Aynı zamanda yapay zekânın popülerleşmesi de etkili oldu. Öyle ki çip tarafında 4,6 milyar dolar civarında kâr bildirildi. Teknoloji devi, gelecek yıl yapay zekâ tarafını besleyen çiplerinin üretimini 2 katına çıkarmayı planladığını ifade etti.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-announces-results-for-second-quarter-of-2024
20
13
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
20
13
5
5
3