Samsung'un İkinci Çeyrek Kâr Tahmini Açıklandı: 13 Kat Kâr Bekleniyor

5
3
2
0
0
Samsung Electronics, 2024'ün ikinci çeyreğinde elde etmeyi beklediği kârı açıkladı.

Samsung, 2024 yılının ikinci çeyreğinde elde ettiği kârı açıklamalaya hazırlanırken, dönem kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre 13 kat arttırdığına dikkat çekiyor. Firmanın bu yılın ikinci çeyreğinde 8,8 trilyon won (6,34 milyar dolar) kâr beklediği ifade edilirken, geçen yılın aynı dönemindeki kâr ise 670 milyon won olmuştu. Bu kâr, Samsung'un 2022 yılının üçüncü çeyreğinde elde ettiği kârdan sonraki en yüksek kazanç olmuştu. 

Güney Koreli teknoloji devinin bu kazancının ardında ise çip tarafında elde edilen başarı ve yapay zekâ çalışmaları yer alıyor. Yapay zekâ çalışmaları için yüksek bant genişlikli bellekler (HBM) sağlayan Samsung, böylece kâr marjını büyük oranda arttırmış oldu. Samsung'un DRAM çiplerine gelen talep de bu dönemde arttı.

Samsung bu çeyrekte de iddialı

samsung

Öte yandan Samsung, bu çeyrekte de güçlü bir performans sergilemeyi amaçlıyor. 10 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy Z Fold6, Galaxy ZFlip 6, yeni mobil aksesuarlar, Galaxy Watch Ultra ve Watch 7 gibi ürünler tanıtılacak. 

Son dönemde Güney Koreli teknoloji devi faaliyet gösterdiği alanları çeşitlendirmeye odaklanmış durumda. Çip fiyatlarındaki artış ve Samsung'un ürünlerinin gördüğü ilgi bir araya geldiğinde firma için gelecek parlak gözüküyor. 

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2024/07/04/samsungs-q2-profit-soars-13-fold-driven-by-artificial-intelligence-and-chip-industry-%ef%bf%bc/
5
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
0
0