Tesla ve Samsung, Elektrikli Otomobiller İçin İş Birliğine Gidiyor

2
1
0
0
0
Tesla ile Samsung arasında CEO'ların da katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. İki dev şirket, bu toplantıda potansiyel iş birlikleri üzerine konuştu. İşte edinilen bilgiler...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile elektrikli otomobil sektörünün öncüsü Tesla arasında dikkat çeken bir temas yaşandı. İki dev arasında Tesla CEO'su Elon Musk ile Samsung CEO'su Lee Jae-yong gibi üst düzey yöneticilerin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda iki şirket arasındaki potansiyel iş birlikleri üzerine görüşmeler yapıldı.

Peki Samsung ile Tesla arasındaki görüşmede neler konuşuldu?

Otonom sürüş sistemi ve çipler konuşuldu!

tesla ve samsung

Edinilen bilgilere göre Tesla ile Samsung arasında gerçekleştirilen toplantıda, otonom sürüş sistemlerinin iyileştirilmesi ve çipler üzerine konuşuldu. Bilindiği üzere Samsung, dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden bir tanesi. Tesla, bu şirketin bu alandaki kapasitesinden faydalanmak istiyor. Ancak şu an için ilan edilmiş bir anlaşma olmadığını belirtelim.

Aslına bakacak olursak Tesla ile Samsung, birbirlerinden çok da uzak değiller. Zira iki dev şirket, geçmişte yine otonom sürüş sistemleri üzerine iş birlikleri yaptılar. Örneğin Samsung'un arabalar için ürettiği ilk kamera sensörü olan ISOCELL Auto 4AC. Şirket, bu sensörü çoktan Tesla'ya sattı. Ayrıca Samsung'un otonom araçlar için kokpit ile elektrikli otomobil bataryası ürettiği zaten biliniyor. Tüm bunlar, iki şirket arasında devasa anlaşmalar yapılabileceğinin bir göstergesi.

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-elon-musk-samsung-electronics-exec-chairman-meeting-details/
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0