Hollywood Yıldızlarını Hedef Almasıyla Bilinen Seri Katil ve Tarikat Lideri Charles Manson'ın Kan Donduran Hikâyesi

9
1
0
0
0
Charles Manson, 1960’ların sonlarında özellikle ünlü insanları öldürmesiyle tanınan Amerikalı bir tarikat lideriydi. “The Family (Aile)” adı altında toplanan takipçileriyle birlikte suç tarihinin en korkunç olaylarına karışmışlardı.

Hamile aktris Sharon Tate ve başka Hollywood yıldızlarını vahşi bir şekilde öldürmesi ile inandığı değerler, olayları daha da tuhaf hâle sokuyordu. Kendisinin yeni Mesih olduğuna ve bir nükleer saldırıdan sonra onun ve takipçilerinin çölün altındaki gizli bir dünyada saklanarak kurtulacaklarına inanıyordu. 

Hazırsanız; bu ürkütücü adamın geleceğini şekillendirmede rol oynayan erken yaşamına, işlediği suçlara, tarikatına, aldığı cezaya ve ölümünün nasıl olduğuna birlikte daha yakından bakalım.

Geleceğin en azılı suçlularından biri olacak Manson'ın doğumu bile başlı başına bir talihsizlikti.

charles manson

12 Kasım 1934 tarihinde Amerika’nın Ohio eyaletinde Milles Maddox adıyla dünyaya gelen Manson’ın doğumu bir trajediydi. Kendisi, 16 yaşındaki seks işçisi bir kadın olan Kathleen Maddox isimli bir kadının çocuğuydu.

Charles, 12 yaşında bir erkek okuluna yerleştirilmişti. Annesinin yanına dönme girişimleri reddedilmişti ve kısa süre sonra sokaklarda yaşayıp dokuz yaşından itibaren küçük suçlarla geçinmeye başlamıştı.

Hapisten çıktığında, korkunç olaylara sebebiyet verecek tarikatın ilk adımları atılmaya başlandı.

gerçek suç

Neredeyse 20 yıl boyunca küçük hırsızlıklar, silahlı soygunlar ve araba hırsızlığı gibi suçlardan dolayı ıslahevlerine ve hapishanelere girip çıktı. 21 Mart 1967 tarihinde hapisten çıktığında ise San Francisco’ya taşındı.

Burada, şehrin bohem gençlik kültüründen küçük ama sadık bir takipçi grubunu kendine çekti. "The Family” adındaki bu grup, Manson'ın alışılmadık bir yaşam tarzına, LSD ve sihirli mantarlar gibi halüsinojenik ilaçların kullanımına olan tutkusunu paylaşan yaklaşık 100 takipçiden oluşuyordu.

Takipçiler, bir ırk savaşının başlayacağına inanıyorlardı ve tek çıkış yolu liderlerinin vizyonuydu.

cinayet

Manson ve takipçileri en sonunda, San Francisco'dan San Fernando Vadisi'ndeki terk edilmiş bir çiftliğe taşındı. Liderin İsa olduğu iddialarına ve bir ırk savaşı kehanetlerine sorgusuz sualsiz inanmaya başlamışlardı. Manson, Amerika Birleşik Devletleri'ni harap edecek ve tarikatı baskın bir güç konumunda bırakacak kıyamet benzeri bir ırk savaşının geleceğini söylüyordu.

1968’de; kendini bilim kurgu ile okültizm (din ve bilimin kapsamı dışındaki doğaüstü inançlar ve uygulamalar) ve sınır psikolojisinden aldığı eksantrik dini öğretilerini incelemeye ve uygulamaya adamış bir cemaat olmuşlardı.

Manson'ın takipçileri üzerindeki hakimiyeti; cemaatin, Manson'ın emriyle cinayetler işlemesine kadar varmıştı.

"The Family" Kurbanları

Tahminlere göre, yaklaşık 35 kişiyi öldürdükleri düşünülüyor fakat davalarının çoğu, kısmen delil yetersizliğinden dolayı yargıya taşınamadı. En ünlü kurbanları ise, Los Angeles'taki evinde üç misafiriyle birlikte öldürülen film yönetmeni Roman Polanski'nin eşi aktris Sharon Tate’di.

Cinayetler sonrasında duruşmalar yapılırken çeşitli motivasyonlar incelendi.

Manson'ın patolojik egosu, deliliği ve kıyamete olan inancı yüzünden arkalarında bir yıkım bırakmışlardı. “Kehanet” niteliğinde görülen vizyonları; ırk savaşının bir “siyah” zaferiyle sonuçlanacağına ve tarikat üyeleriyle birlikte gezegeni yönetme deneyimine sahip olmayacakları için siyah topluluğa akıl hocalığı yapmak zorunda kalacağına dair bir inancı içeriyordu.

Manson, takipçilerinin beynini yıkamıştı ve cinayetler böylelikle başlamıştı.

Tarikat lideri; takipçilerine, ırk savaşından faydalanmak için savaşı başlatmalarına yardım etmeleri gerektiğini söylemişti ve cinayetler bu şekilde işlenmeye başlamıştı. 

Neden ünlüleri öldürmek istedikleri sorulduğunda ise dünyayı şoke edecek ve dikkatleri üzerine çekmelerini sağlayacak cinayetler işlemek gerektiğini söylediler.

Charles Manson, ölüm cezası almıştı fakat daha sonra müebbet hapse çevrildi.

suç dosyası

25 Ocak 1971'de Manson, Tate-LaBianca kurbanlarının ölümlerini yönetmekten birinci derece cinayetten suçlu bulundu.

Ölüm cezasına çarptırıldı ancak Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, 1972'den önceki tüm ölüm cezalarını geçersiz kıldıktan sonra bu otomatik olarak müebbet hapse çevrildi. Böylece, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve sonraki kırk yılını parmaklıklar ardında geçirdi.

Manson, 19 Kasım 2017'de eceliyle öldü.

suç hikayesi

Katil tarikat lideri öldüğünde, işlediği suçlardan dolayı 40 yılı aşkın süredir cezaevindeydi. Hayatını kaybedince 20. yüzyılın en kötü şöhretli suçlularından biri de tarihin tozlu sayfalarına gömüldü.

Popüler kültürde Charles Manson:

kitap önerisi

Filmler ve belgeseller:

  • Manson
  • Live Freaky Die Freaky
  • Inside the Manson Gang
  • The Six Degrees of Helter Skelter
  • Charles Manson: The Final Words
  • Old Man
  • Cease to Exist
  • Will You Kill for Me? Charles Manson and His Followers
  • Cities of the Underworld belgeseli, "Land of Manson" bölümü
  • The Book of Manson
  • Manson & Dracula: Closer Than We Think
  • Charles Manson Superstar
  • The Manson Obsession
  • Charles Manson: Journey Into Evil

Kitaplar:

  • Manson in His Own Words
  • The Manson File
  • Helter Skelter: The True Story
  • Manson: The Life and Times
  • The Family
  • Member of the Family
  • Chaos: Charles Manson, the CIA, and the Secret History of the Sixties
  • Restless Souls: The Sharon Tate Family’s Account of Stardom, the Manson Murders, and a Crusade for Justice

9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0
Yorumlar(38)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
3 yıl önce
Ya arkadaşlar ben ARMY'im. Burada bazı arkadaşlar var bu müziği dinleyenlerin aklına şüphe ediyorum falan filan. İnsanlar neden BTS"e nefret ediyor? Ya kardeşim biz size demiyoruz gelin ARMY olun. BTS sevmesen bile saygı duyacaksın arkadaş. Mesela sizin saygınız bile yok BTS"e o kadar şey diyorsunuz. Benim de o zaman size saygım kalmıyor bunu hiç kimse anlamıyor. Mesela bazı akılsız arkadaşlar yazıyor "Şunları dinleyen ergenlerin ailelerine allah sabır versin." Sanane lan bizim ne dinlediğimiz! Saygısızlar! Allah sizin ailelerinize de sabır versin. Aileleriniz sizin saygısızlığınıza nasıl dayanıyor acaba. Biz BTS dinleyip ne yapıyoruz arkadaş Allahbizim ailelerimize sabır versin BTS dinleyip katil mi oluyoruz hırsızlık mı öğreniyoruz ne oluyor size. Veya etrafımıza ailelerimize ne oluyor? Kısacası o bizim zevkimiz keyfimiz öyle istiyor dinliyoruz kimseye birşey olmuyor biz BTS dinleyince. Ama siz BTS nefret edip küfür edince ARMY kitlesinin nefretini kazanıyorsunuz. O bizim zevkimiz sizi ilgilendirmez siz laf edemezsiniz size konuşmak hiç düşmez. BTS sevmesen bile saygı duy o zaman ARMY sana laf etmez.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Admin rekor 101.1 Milyon ve youtube tarafında onaylandı haberde düzelme yapılabilirse iyi olur.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Bu kızlar çok güzel şarkı söylüyor
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Erkek(!) bunlar djdıfhj
4 yıl önce
Güney Kore’den bir hocayı misafir etmiştik. Adet üzere şehrimizi tanıtıp yemek yediriyoruz.
Bir kafede otururken “Samsung’u, LG’yi, Hyundai’yi biliyor musunuz?” diye sorular sordu. Bildiğimizi söyleyince, “Gangnam Style ve BTS’i biliyor musunuz peki?” diye sordu. Bayağı şaşırdım. “Onlar da bizim ülkemizden” dedi. Adam alakalı alakasız dizi ya da şarkıcılar da söyledi. Uzun lafın kısası, kendi devletinden çıkan her şeyle gurur duyması beni çok sevindirmişti. Takdir etmiştm hocayı.
Biz bugün 5 alanda 10 hocayla Nobel alsak “başkalarının daha çok Nobel’i var” diye üzülecek kanser kitlemiz var maalesef...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Yazıktır yazık!
Chopin 210 yıldır bizimle hala bu kadar dinlenmedi...
Klasik müziğin değeri bilinmiyor.
Yazın youtube a OP10 NO12 diye.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Aga müzikle klip güzelde kendileri...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Dynamiiiiteee dynamiteee dynamiteee sonuç; izlenme rekoru
Şu müziği dinleyenlerin aklından şüphe ederim
Yanıtla
-4
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Bende senin aklına şüphe ediyorum sana ne lan bizim ne dinlediğimizden
4 yıl önce
"Dünyanın dört bir yanında büyük ve sıkı bir hayran kitlesi olan BTS" atma din kardeşiyiz... dinleyen olduğunu sanmam kimsede bilmiyordur...
Yanıtla
-5
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
grezimonk-account-deletion1691277080
4 yıl önce
Dünya sandığın kadar küçük değil :)
4 yıl önce
YouTube’un hala trendler sekmesine bakan var mı?
Yanıtla
-3
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Şarkıyı trendlerde görüp dinledim, şahsen retro tarzı seven bir insan olarak gayet başarılı buldum; sözleri de İngilizce ve tamamen anlaşılır. Ben beğendim. Fanları mıyım? Hayır ama başarılı bir tekli olduğu su götürmez bir gerçek. Şu izlenmeye beğenilere baksanıza!
Yanıtla
-4
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
DAHA FAZLA YORUM GÖSTER