Çiftliğinde 10 Bin İnsan Kalıntısı, En Az 12 Adam Cesedi Bulunan Sessiz Katil: Herb Baumeister

5
2
1
0
0
Seri katiller her zaman tüyler ürpertici hikâyelerin baş kahramanları olmuştur. Ancak çok azı Herb Baumeister kadar ürkütücü ve karmaşık bir hayat yaşamıştır.

1990'ların ortasında, Amerikan Orta Batı'sında sessiz sakin bir iş insanı olarak bilinen Herb Baumeister'in çiftlik evinin bahçesinden insan kemikleri çıkmaya başlayınca, herkes şok oldu.

Bu hikâye de diğer seri katiller gibi sıradan bir adamın nasıl bir canavara dönüşebileceğinin çarpıcı bir örneği.

Herb Baumeister: Görünürde sıradan bir hayat

Herb Baumeister

7 Nisan 1947'de Indianapolis’te doğan Herbert Richard Baumeister, sessiz ama tuhaf bir çocukluk yaşadı. Antisosyal davranışları, insan idrarının tadına bakmak gibi ilginç hareketleri arkadaşlarının ona tuhaf demesine neden oldu.

Daha sonrasında paranoid şizofreni ve antisosyal kişilik bozukluğu teşhisi konulsa da o hiç tedavi olmadı ve sıradan bir hayat sürmeye devam etti.

1971’de ise karısı Juliana ile evlendi ve üç çocuk sahibi oldu. 1988’de ise ikinci el mağazalar zinciri açtı ve oldukça da başarılı iş insanına dönüştü.

Herb'in sessiz sakin hayatı, 1996’da son buldu.

seri katil Herb Baumeister

Indianapolis'te kaybolan bir dizi genç erkek için yapılan soruşturma sırasında, polis dikkatini Herb'in “Fox Hollow Farm” adını verdiği geniş çiftlik evine çevirdi. Herb'in karısı Juliana, polise verdiği ifadede, çiftlik evinin arka bahçesinde çocuklarından birinin kemikler bulduğunu ve kocasının davranışlarının giderek daha tuhaf hâle geldiğini belirtmişti.

Polis, çiftlik evine baskın düzenlediğinde, arka bahçede ve ormanlık alanda yüzlerce insan kemiği buldu. Yapılan incelemeler, bu kemiklerin en az on iki farklı kişiye ait olduğunu ortaya koydu.

Avını sosyal mekânlarda arayan bir canavar

Fox Hollow Farm

Herb Baumeister'in kurbanlarını nasıl bulduğu ve öldürdüğü ise hikâyenin en tüyler ürpertici kısmıydı. 1980'lerin sonları ve 1990'ların başlarında, Indianapolis bölgesinde eşcinsel erkeklerin sıkça gittiği barlar ve kulüpler, Baumeister için avlanma alanıydı.

Kurbanlarını bu mekânlarda tanıştıktan sonra evine davet ediyor, burada cinsel ilişki sırasında boğarak öldürüyor ve cesetleri arka bahçesine gömüyordu.

Kaçış ve sonu

Herb Baumeister hikayesi
Polis, Herb Baumeister'in Fox Hollow Farm'daki kemiklerin keşfedilmesinden kısa bir süre sonra tutuklama emri çıkardı. Ancak Baumeister bu durumu fark etti ve Kanada'ya kaçtı. 3 Temmuz 1996'da ise Ontario'da arabasında ölü bulundu. İntihar etmişti.

Yanında bıraktığı intihar notunda ise iş ve evlilik sorunlarından bahsetmiş ancak cinayetlerle ilgili tek bir kelime bile etmemişti.

Araştırmalar devam ediyor.

seri katil

Herb Baumeister'in ölümünden sonra, Fox Hollow Farm bir süre daha polis soruşturmalarına ev sahipliği yaptı. Bulunan kemikler ve kanıtlar, Baumeister'in en az 25 kişiyi öldürdüğünü gösteriyor. Ancak kesin kurban sayısı asla tam olarak belirlenmiş durumda değil.

Ocak 2024 itibarıyla de adli tıp uzmanları çiftlikteki 10 bin insan kalıntısını tespit etmek için çalışmalara devam ediyor.

Kan donduran diğer cinayetler:

5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0