Şifremi Unuttum Demeye Son: İşte Şifrenizi Sizin Yerinize Hatırlayan 5 Uygulama

35
12
6
2
2
Siz de kullandığınız çevrim içi servislerdeki şifrelerinizi hatırlamakta zorluk çekiyorsanız ve bunun için çok daha basit çözümler arıyorsanız bu yazımızdaki hizmetler tam olarak aradığını şey olabilir.

Mobil bankacılık, bahis siteleri, forum siteleri, sözlükler, sosyal medya hesapları da dâhil olmak üzere çevrim içi servislerin neredeyse hepsinde güvenliğimiz için yapmamız gereken bir şey var: şifre koymak. Hesap güvenliğini artırmak için koyacağımız şifrelerin ise büyük harf, küçük harf, özel karakter ve sayı gibi özellikler içermesi gerekiyor ki bu sefer de kayıt olunan her servisin şifresini hatırlamak zorlaşıyor.

Bu sorunun çözümü olarak şifre yöneticisi uygulamaları bulunuyor. Bu uygulamalardan bazıları şifreli kayıtlarınızı sizin depolama alanınızda barındırırken bazıları kendi sunucularında depoluyor ve internet erişimi olan herhangi bir cihazla bağlanmanızı sağlıyor. İşte faydalanabileceğiniz bu şifre servislerinden bazıları.

Listeye başlamadan önce söyleyelim; çok önemli şifrelerinizi bu tarz uygulamalarda bulundurmamanızı öneriyoruz. Daha çok günlük kullanımlarda kullandığınız sıradan şifrelerinizi bu şekilde saklayarak kolaylık sağlayabilirsiniz. 

LastPass

Bu servisin ücretsiz ve premium olmak üzere iki farklı üyelik seçeneği bulunuyor. Her iki üyelikte de sınırsız kayıt oluşturulabiliyor ve depolanabiliyor. Depolanan şifreler güvenli bir depoda tutuluyor ve buranın şifresini de kendiniz oluşturuyorsunuz. Ayrıca Windows, Mac, iOS ve Android için donanım doğrulama seçeneği de bulunuyor.

LastPass, hem ücretsiz üyeliklerine hem de premium üyeliklerine birçok özellik sunuyor. Bu servisin tek kötü yanı ise popülaritesi. Çok fazla kişi tarafından kullanılması LastPass’i, siber suçlular için de popüler bir hedef haline getiriyor. Ancak şu ana kadar herhangi bir müşteri verilerinin çalınması gibi bir durum da gerçekleşmedi. Daha detaylı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dashlane

Dashlane

Dashlane, LastPass’in en yakın rakibi konumunda bulunuyor. Tek tıkla şifre oluşturma, üst seviye bir güvenlik de dâhil olmak üzere birçok özelliği bulunuyor. Masaüstü programının yanı sıra tarayıcı eklentisi ve mobil sürümleri de bulunuyor. Daha detaylı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Keeper Security

Keeper Security, stil ve tasarım konusunda rakipleri kadar iyi değil ancak asıl güçlü olduğu ve önemli olan noktası ise güvenliği. Keeper Security, bu alandaki en eski şifre yöneticilerinden bir tanesi. Bu servis, pazardaki sertifikalanmış ve denetlenmiş olan AES 256-bit şifrelemeyi kullanıyor. Yani koruma konusunda oldukça güçlü. Daha detaylı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

RoboForm

RoboForm

RoboForm, dünyadaki en iyi şifre yöneticisi olduğunu iddia ediyor ve bu konuda da oldukça iddialı. Son güncellemeyle birlikte ücretsiz hesaplara da sınırsız sayıda kayıt desteğini sundular. Bunun haricinde uygulama girişleri, güvenli not depolaması, çoklu platform desteği ve acil erişim desteği gibi hizmetleri de bulunuyor.

Bunun haricinde RoboFrom Everywhere ile cihazlar arası senkronizasyon, bulut desteği gibi özelliklerde yer alıyor. Oldukça düşük maliyetli diyebileceğimiz bir yıllık, üç yıllık ve beş yıllık premium üyelik hizmetleri de sunuyor. Daha detaylı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sticky Password

Sticky Password

Sticky Password’ün arkasında AVG Antivirüs ekibi bulunuyor dolayısıyla güvenlik konusunda oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer şifre yöneticisi servislerinde olduğu gibi Sticky Password’de de ücretsiz ve premium üyelik seçenekleri yer alıyor. Bu servisin premium üyelik hizmetlerinden bir tanesi kendisini rakiplerinden ayırıyor: hayat boyu üyelik. 149,99 dolar gibi bir fiyata hayat boyu üyelik edinebiliyorsunuz.

Her iki üyelik türü de şifre oluşturma özelliği bulunuyor. Kişiselleştirme konusunda rakiplerinden bir adım geride kalıyor. Servisin mobil uygulamasının parmak izi doğrulama özelliği bulunmasının yanında Firefox, Chrome, Opera ve Internet Explorer (Edge’de bulunmuyor) tarayıcılarında eklentileri bulunuyor. Daha detaylı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/free-password-manager
35
12
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
35
12
6
2
2