Sosyal Medya, Kendimizi Daha ‘Fakir’ Hissetmemize Neden Oluyor

9
4
1
0
0
Bankrate tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre sosyal medya, finansal durumunuz hakkında daha mutsuz hissetmenize yol açıyor. Ayrıca sosyal medyadan ürün satın alıp pişman olduysanız, bu konuda da yalnız değilsiniz.

Sosyal medyada gördüğünüz bir reklamlarda herhangi bir ürünü görmüş, beğenmiş ve satın almış olabilirsiniz. Daha sonra da bu satın alımlarınızdan birinden, ürünün kalitesi ya da umduğunuz gibi çıkmaması nedeniyle memnun kalmamış da olabilirsiniz. Hatta influencerların yerleşik reklamlarında gördükleriniz nedeniyle kendinizi gerçek anlamda 'en dipte' hissetmiş de olabilirsiniz. Yeni bir araştırmaya göre, bu konuda hiç de yalnız değilsiniz.

Bankrate tarafından yapılan araştırma, sosyal medyanın hem cüzdanınız hem de finansal mutluluğunuza zarar verdiğini ortaya koydu. Araştırmaya katılan 2.664 kişinin verdiği cevaplara göre katılımcıların en az yarısı, sosyal medyada gördüğü bir reklam aracılığıyla ürün satın aldı. Satın alım yapanların %64’üyse en az bir satın alımından pişman oldu. Fakat araştırma, dahasını da ortaya koydu.

Sosyal medyada gördüğümüz paylaşımlar, finansal durumumuz hakkında kötü düşünmemize yol açıyor:

sosyal medya para

Yapılan araştırma, reklamlardan satın alım ve pişmanlık oranının yanı sıra sosyal medya paylaşımlarının kişiler üzerindeki etkisi hakkında da önemli ipuçları verdi.

  • Z kuşağının %47’si, Y kuşağının %46’sı, X kuşağının %31’i ve daha önceki neslin (baby boomer) %22’si, başka bir kişinin paylaşımları nedeniyle kendi finansal durumu hakkında olumsuz duygulara kapıldığını belirtti.
  • Sosyal medyaya giriş yapan ve 18 yaş altı çocuğu olan ebeveynlerin %64’ünden fazlası, çevrimiçi içeriğin çocuklarının para konusunda gerçekçi olmayan beklentilere sahip olmasına katkıda bulunduğuna inandığını belirtti.
  • Z kuşağının %22’si, Y kuşağının %14’ü, X kuşağının %7’si ve baby boomer’ların %7’si, gönderilerinin zenginlik ve başarılarını yansıtmasını hedeflediğini paylaştı.

Bankrate analisti Sarah Foster, sonuçlar hakkında aşağıdaki yorumlarda bulundu:

“Tasarım gereği, sosyal medya, kullanıcıların hayatlarının yalnızca en iyi bölümünün bir not defteridir. Her gönderi, resim veya güncelleme izleyenleri etkiler. Sosyal medya esasen yol kenarındaki yeni reklam panosudur, ancak geleneksel reklamcılığın hedefini çok daha savurgan bir şekilde gerçekleştirir.”

Kaynak : https://fortune.com/2022/07/18/instagram-tiktok-wreaking-havoc-finances-happiness/
9
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
1
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Sosyal medyaya gerek yok coğrafya yeterince fakir hissettiriyor
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
fakirliğin bir his olduğunu yeni öğreniyorum... fakirlik ve zenginlik arasında bıçak kesiği gibi bir fark vardır. Bir ürün satın almak istediğinde maddi açıdan bir an bile düşünüyorsan fakirsin demektir. Öyle kademeli olarak değişen bir durum falan da değildir. Ahmet tofaşa, Mehmet mercedes e biniyor diye mehmeti daha zengin kabul edemeyiz, mehmet o arabayı, dışarda kahve içmeye çıktığı bir gün galeride görüp "ulan ne güzel araba giriyimde alayım şunu" demediyse, araba ihtiyacı doğup maddi imkanlarına göre mercedesi tercih ettiyse mehmette fakirdir.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Enteresan bir mantık yeteneğin var.Aslında baya iyisin ama dikkat et çok yükseğe çıkma bulutlar statik elektrik yüklü yıldırımlara gelmeyesin
-5
2 yıl önce
bunun için araştırmaya gerek yok ki,bizi fakir hissettirdiği bir gerçek
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .