Steam Kullanıcılarının Hiç Oynamadıkları Oyunlara Bir Ülke Ekonomisi Kadar Para Harcadığı Ortaya Çıktı

7
1
1
0
0
PCGN tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, Steam kullanıcılarının oynamadıkları oyunlara âdeta bir servet harcadığını gözler önüne serdi.

Steam kullananan milyonlarca oyunsever, düzenli olarak oyun satın alıyorlar. Ancak bu oyunları oynamak için zaman bulamadığımız oluyor. Bazıları kütüphanemizin bir köşesinde kalıyor, unutuluyor. İşte bu durumu merak eden PCGN, oynanmayan oyunlar ile ilgili ilginç bir araştırma yaptı.

PCGN ve SteamIDFinder’ın yaptığı araştırma, Steam’de oynanmayan oyunlara kaç para harcandığını gözler önüne serdi. Buna göre kullanıcılar, oynamadıkları oyunlara Orta Amerika’da bir ülke olan Nikaragua’nın ekonomisi kadar para harcamışlar.

Oynanmayan oyunlara 19 milyar dolar harcanmış

Araştırma sonuçlarında, oyuncuların Steam kütüphanesinde durup oynamadıkları oyunlara 19 milyar dolar civarında para harcadığı ortaya çıkarıldı. Çalışmanın her bir Steam kullanıcısını kapsamadığını belirtelim.

Araştırmada SteamIDFinder veri tabanında bulunan 73 milyon civarında halka açık Steam hesabı analiz edildi. Bu hesaplarda 1,9 milyar değerinde oynanmayan oyun olduğu görüldü. Bu sayı tüm Steam hesaplarına vurulduğunda ise 19 milyar dolarlık sonuç ortaya çıktı.

Tabii ki direkt 10'la çarpmanın kesin olarak doğru sonuç vermeyebileceğini unutmamak gerekiyor. Ayrıca oyunların fiyatları sürekli değişim içinde. Güncel fiyatlar baz alınarak hesaplandığını düşünürsek aslında harcanan para daha az olabilir. Yine de sonuçlar dikkat çekici. 

Birçok oyuncu, indirim gibi fırsatları yakaladıklarında oyunları satın alabiliyorlar. Hâliyle zamanla birçok oyun birikiyor ve hepsini denemeye fırsat bulamıyorlar. Veriler de ister küçük ister büyük oyun olsun bu tarz yapımlara inanılmaz miktarda para harcanmış olabileceğini ortaya koyuyor. Peki sizin satın alıp kütüphanenizde eklediğiniz ancak hiç oynamadığınız kaç oyun var? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/steam/pile-of-shame
7
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
0
0