Steam Sonunda Kendi Oyun Kayıt Aracını Ekledi

13
5
0
0
0
Steam Sonunda Kendi Oyun Kayıt Aracını Ekledi
Steam, uzun yıllar sonra kendi oyun kayıt aracını duyurdu. Steam Deck'te de çalışan özellik için beta süreci başladı.

Valve, Steam platformuna kendi oyun kayıt aracını eklediğini açıkladı. Böylece oyunseverler, oyunlardan görüntü almak istediklerinde ve bu klipleri paylaşmak istediklerinde doğrudan bu özelliği kullanabilecekler. Yeni özellik şimdilik betada ve Steam Deck üzerinden de erişilebiliyor. 

Valve'den gelen açıklamaya göre özelliği ister otomatik olarak sürekli kayıt alacak şekilde ister belirli bir tuşa basarak manuel olarak kullanmak mümkün olacak. Oyunlar kaydedilirken "Steam Timeline" da görülebilecek ve önemli anlar bu akış üzerinde işaretlenebilecek. Geliştiriciler de oyunlarının önemli anları işaretleyebilmesini sağlayacak. 

Steam'de oyun kayıt dönemi

"Bugün Steam Oyun Kaydı'nın Beta sürümünü başlattık. Bu, Steam'deki herhangi bir oyunda çalışabilen, oyun oynama görüntülerinizi oluşturmak ve paylaşmak için yeni bir yerleşik sistemdir."

Valve'in aracı masaüstü görüntülerini kaydetmeyecek ve video kaydından hangi kanallardan gelen seslerin dâhil olduğunu seçmek de oyunculara kalacak. Oluşturulan klipleri paylaşmak için ise oyunseverlerin MP4 oluşturmak, videoları Steam mobile göndermek veya geçici linkler oluşturmak gibi alternatifleri olacak. Oyun devi, bu özelliğin çok az kaynak tüketeceğini ve yeni özellikler de geleceğini açıkladı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2024/6/26/24186716/valve-steam-native-game-recording-tool-deck
13
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
0
0
0