Togg'a Bir Rakip de Suudi Arabistan'dan Geliyor: Logosu da Togg'a Benziyor, iPhone'u Üreten Şirket de Ortak Oldu

43
6
4
2
1
Suudi Arabistan'ın ilk elektrikli otomobil markası Ceer, Veliaht Prens tarafından tanıtıldı. İlk otomobilin 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Dünyada elektrikli otomobil piyasası her geçen gün gittikçe kızışıyor. Neredeyse tüm otomobil üreticileri yavaş yavaş elektrikli otomobillerini tanıtırken Türkiye’nin elektrikli otomobili Togg’un da renkleri geçtiğimiz günlerde tanıtılmış ve Gemlik’teki tesisin resmi açılışı gerçekleşmişti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi de ülkenin ilk elektrikli otomobil markasını geçtiğimiz gün duyurdu. Prens, Togg’a rakip olacak bu markanın dünya çapında ses getirmesini beklediğini belirtti.

Suudi Arabistan'ın ilk elektrikli otomobil markası Ceer'in logosu şöyle: 

ceer logo

Bu da yerli otomobil ve ekosistem markamız Togg'un logosu, aradaki benzerlik dikkat çekici:

togg logo

Togg'un logosundaki "< >" sembollerini andıran mavi oklar, Suudi Arabistan'ın Ceer logosunda daha yumuşak hatlara sahip.

 iPhone'ları üreten Foxconn, Suudi Ceer otomobillerinin en büyük ortaklarından oldu:

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan ve Kamu Yatırım Fonu Başkanı Prens Muhammed bin Salman bin Abdülaziz, dün yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın ilk ticari elektrikli otomobil markası olarak tanıtılan Ceer’in (Seyr) lansmanını yaptı. Marka, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve Çin’li teknoloji şirketi Foxconn’un ortak girişimi olacak. Veliaht Prens ayrıca araçta kullanılacak bazı ileri teknolojiler için Alman otomotiv devi BMW’den de lisanslar alacaklarını açıkladı.

Otomobilin sadece Suudi Arabsitan’a özel olmayacağını ve tüm dünyada satışa sunulacağını açıklayan Veliaht Prens, markanın yaklaşık 150 milyon dolarlık yabancı yatırım çekmesini beklediklerini açıkladı. Ceer’in 2024 yılına kadar 30 bin kişiye iş fırsatı ile gayri safi yurt içi hasılaya 8 milyar dolardan fazla katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Foxconn CEO’su ise yaptığı açıklamada Ceer’in otomobillerine otonom sürüş özelliği eklemek istediklerini ve otomobilleri ileri seviye özelliklerle donatmak için şimdiden çalışmalara başladıklarını açıkladı. Ceer’in ilk otomobillerinin 2025 yılında dünya çapında satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak : https://www.pif.gov.sa/en/Pages/NewsDetails.aspx?NewsId-224/HRH-CROWN-PRINCE-LAUNCHES-CEER-THE-FIRST-SAUDI-ELECTRIC-VEHICLE--BRAND=&utm_source=Twitter&utm_medium=Announcement&utm_campaign=Ceer_Announcement_TW_EN&utm_id=Ceer
43
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
6
4
2
1