Suudi Arabistan’ın Sınırları Zorladığı Mega Proje: Dağın İçindeki Ters Gökdelen Aquellum

5
4
0
0
0
Suudi Arabistan çeşitli mega projelere yaptığı yatırımlarla dikkat çeliyor. Bunlardan biriyse Aquellum! Gelin bu gelecekten fırlamış gibi görünen projenin detaylarına bir göz atalım.

Aquellum isimli mega projenin, 2017’de duyurulmuş bir başka proje olan Suudi Arabistan’ın Tebuk Bölgesi'nde yer alacak bir şehir projesi Neom’da inşa edilmesi planlanıyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın duyurduğu ve bir mega şehir olması amaçlanan Neom’un içindeki en dikkat çekici projelerden biriyse tersyüz edilmiş bir gökdelen olan Aquellum!

Aquellum fütüristik yeraltı topluluğu olarak tanımlanıyor.

Aquellum

Sakinlerine lüks ve yenilikçi bir yaşam sunmayı amaçlayan bu proje 450 metre yüksekliğindeki bir dağın içine inşa ediliyor.

Buna ek olarak, dünyanın ilk yüzen marinasının da burada olacağı biliniyor.

Aquellum’da üstün teknolojilerle bezenmiş yaşam alanları, oteller, dükkânlar, eğlence alanlar ve de yenilikçi araştırma laboratuvarlarının mevcut olacağı belirtliyor..

Teknoloji ile doğayı bir araya getireceği ve gelecekte gibi hissettirecek teknolojiler barındıracağı söyleniyor.

Aquellum

Aquellum, doğayla uyumlu, ileri teknolojiyle donatılmış ve sıra dışı bir mimarinin birleşimi ile inşa ediliyor.

Bünyesinde bulundurduğu "The Generator" adı verilen inovasyon merkeziyle bilime katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Çok yönlü iç ulaşım sistemlerine sahip olan bu yaşam alanı ulaşım alanında da devrimsel yeniliklere imza atarak, geleceğin sürdürülebilir ve lüks yaşam biçimini simgelemeyi amaçlıyor.

Bu mega proje, Neom bünyesinde inşa edilem diğer sürdürülebilir turizm destinasyonları Leyja, Epicon, Siranna, Utamo ve Norlana ile birlikte Suudi Arabistan'ın geleceğe yönelik fütüristik vizyonunu yansıtıyor.

Kaynak: Neom

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

5
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
0
0
0