Bugün stüdyomuzda TCL’in orta segment QLED televizyonu C735’i misafir ediyoruz. TCL dünyada en büyük TV üreticilerinden biri, Marka 2021 yılında Android TV kategorisinde %20’lik pazar payına sahipti. Ülkemizdeyse iki yıldır pazardalar ve Android TV’leri geçtiğimiz yıl (2022) pazara sundular, şu an satışta birçok modeli bulunuyor.
TCL TV’ler Bilkom güvencesiyle satılıyor. Şimdi gelin TCL C735’in özelliklerine bir bakalım.Öncelikle C735 55, 65 ve 75 inç olarak 3 farklı boyut seçeneğiyle geliyor, bizim elimizdeki 65 inçlik versiyonu. Cihazın ince bir çerçevesi var ve ince ayaklarla birlikte geliyor.
Ayakların ince oluşu başta “Acaba dayanıklı mı?” diye düşündürüyor ama ayaklar gayet sağlam.Çerçeveye baktığımızdaysa fırçalanmış dokuya sahip bir alt çerçeve görüyoruz. Bu kısımda ortada TCL logosu ve sağ altta ONKYO logosu yer alıyor, ONKYO ile TCL bu cihazın hoparlörlerini birlikte geliştirmiş, hoparlör kısmında performansına değineceğiz. Sol, sağ ve üst tarafta ise yine ince çerçeveler yer alıyor.
TCL C735’in donanımına baktığımızda ilk olarak VA panelden bahsedebiliriz. Cihaz VA panel ile üretiliyor, bu paneller yüksel kontrast oranını daha uygun maliyetli bir şekilde elde edebilmek için tercih ediliyor ve QLED ile birlikte kullanıldığında kullanıcı deneyimini oldukça geliştiriyor.
Burada bir yanlış anlaşılmanın da önüne geçelim: Bazı kullanıcılar QLED’i bir panel türü sanabiliyor fakat QLED panel değil, bir ışık ve renk üretme teknolojisidir. Normal LED’ten daha büyük renk noktalarına sahip olduğu için başına “Quantum” eklenmiş bir LED renk geliştirme türü adıdır. Yani bu cihaz ekran paneli olarak VA, renk ve ışık geliştirme teknolojisi olarak QLED’i kullanıyor.
Bu teknolojiyi kullanan ekran HDR, HDR10, HLG ve Dolby Vision IQ desteğiyle birlikte geliyor ve bu sayede farklı renk formatlarına sahip içerikleri, film ve dizileri daha yüksek bir renk doğruluğuyla izleyebiliyoruz.Ayrıca TV 144 Hz ekran yenileme hızına sahip, bu sayede oyun oynarken de cihaz bize ihtiyaç duyduğumuz yenileme hızlarını sunuyor, 120 Hz’e kadar da MEMC yapabiliyor.
MEMC’nin açılımı “Motion Estimation, Motion Compensation” yani hareket tahmini ve hareket telafisi demek, TV farklı karelerdeki görüntüleri belli bir kareye sabitleyebiliyor ve bunu 120 Hz’e kadar yapabiliyor. Cihazda kullanıcı deneyimini geliştirmek için AiSR -yani ultra süper çözünürlük, görüntünün çözünürlüğünü büyütme- ve Multi View -yani ekranı ikiye bölme- özellikleri de bulunuyor.
TCL C735 QLED TV'yi incelemek ve satın almak için tıklayın
#işbirliği