Temassız Ödemelerde Şifresiz İşlem Limiti İki Katına Çıkıyor

4
1
1
0
0
Temassız işlemlerde uygulanan şifresiz işlem limiti yarın itibarıyla yükseltilecek. Hâlihazırda 750 TL olan şifresiz işlem limiti, yarın itibarıyla iki katına çıkarılacak.

COVID-19 pandemisi ile hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline gelen temassız ödemeler, yarın itibarıyla yeni bir döneme girecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda temassız ödemelerde şifresiz kullanım limiti, 1 Temmuz 2024 (yarın) itibarıyla artırılacak.

Hâlihazırda yapılan uygulamada vatandaş, 750 TL'ye kadar yaptığı harcamalarda temassız ödeme yapmak isterse şifre girmesine gerek olmuyor. İşte BDDK, bu tutarın yetersiz olduğuna kanaat getirdi. Nisan ayında bankalara yazı gönderen kurum, bu tutarın yükseltilmesine karar verdi.

Yeni şifresiz işlem limiti 1.500 TL olacak

temassız ödemelerde yeni dönem

BDDK tarafından alınan ve yarın itibarıyla geçerli olacak düzenleme kapsamında temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 1.500 TL olarak güncellenecek. Yani bir vatandaş, 1.500 TL'ye kadar olan temassız ödemelerde şifre girmek zorunda olmayacak.

Temassız ödemelerdeli şifresiz işlem limitinin artırılmasına ilişkin aktarabileceklerimiz bu kadar. Yeni dönemin tüm vatandaşların işini biraz daha kolaylaştıracağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/yarin-basliyor-temassiz-odemede-yeni-donem-2222178
4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0