Yıllar Önce Terk Edilmiş Savaş Gemisinin Etkileyici Görüntüleri

50
16
3
1
1
Hollandalı bir fotoğrafçı, bir askeri gemi mezarlığında gizlice gemilere girerek son derece etkileyici fotoğraflar çekti. Fotoğrafı çekilen gemilerin arasında 2. Dünya Savaşı’nda yer alan gemiler de bulunuyor.

Ülkelerin savunmasında önemli bir yere sahip olan savaş gemileri, görev sürelerini tamamladıktan sonra ya parçalarına ayrılıyor ya da gemi mezarlıklarına gönderilip tek başlarına bırakılıyor. Dünyanın çeşitli noktalarında bulunan bu gemi mezarlıkları, özellikle fotoğrafçıları fazlasıyla cezbediyor. 

Yaklaşık 10 yıldır gemi mezarlıklarını gezip bu devasa hurda yığınlarını fotoğraflayan Hollandalı fotoğrafçı ve şehir kaşifi Bob Thissen, birbirinden eşsiz gemi enkazı fotoğraflarını YouTube kanalı üzerinden yayınlıyor. Kanalında terk edilmiş gemiler dışında terk edilmiş binalar, uçaklar ve daha pek çok farklı mekânı fotoğraflayan Thissen, eski yapıların arkasındaki güzelliği ortaya çıkarabiliyor. 

Thissen, keşfettiği bu gemi mezarlığında durumu en iyi olan geminin Füze kruvazörü Colbert olduğunu söyledi. 1942 yılında Toulon’da karaya oturan Fransız füze kruvazörü Colbert, miadını doldurduktan sonra ilk başta müze olarak kullanılmak istendi, ancak bakım masrafları çok yüksek olduğu için bu plandan vazgeçildi. Bunun ardından ise irili ufaklı pek çok geminin yer aldığı hurdalığa götürüldü. 

Fransız füze kruvazörü Colbert’ten görüntüler

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/foto/202005221042100309-askeri-gemi-mezarligindaki-terk-edilmis-gemilerin-etkileyici-goruntuleri/
50
16
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
50
16
3
1
1
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Işığın kırılması ile alakalı olan çok temel bir optik konusudur. Bir yüzeye gönderdiğiniz ışık yüzeyin normali ile arasındaki açıya bağlı olarak kırılır. Mesela 90° de dik bir şekilde gelen ışık ile 30° gelen ışık aynı şekilde kırılmaz. Ay ufukdayken ışınlar yüzey normaline daha düşük açıyla geldikleri için daha fazla kırılırlar. Bu kırınım yüzünden ay'ın ebatları büyür. Çünkü ışık daha yoğun ortama geçer ve yüzey normali ile arasındaki açı küçülür. Böylece ayın ebatlarını gösteren ışık daha geniş bir yüzeye yayılır. Dünyamız dönerken ışık farklı kırıldığı için mesela gün batımında ve doğumunda güneşi hem büyük hem de daha farklı bir tonda görürüz. Bu en temel optik konusudur.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Admin alti üstü sebebini yazacaktin ama sen sanki oxforda makale hazirlamissin...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Ufukta güneş doğarken nasıl büyük gözüküyor sa ay da öyle büyük gözüküyor sebebi yatay baktığınız zaman dikey baktığınız dan daha uzun ve yoğun bir atmosfer oluşuyor ve su buharı büyüteç etkisi oluşturuyor dikey baktığınız da daha net görüntü elde ederiz tabiki hava açık olduğu zaman yıldızlar daha net gözüküyor yüksek bir dağın üzerinde ki yıldızlar büyük gözüküyor çünkü su buharı yoğun olduğu için nasıl cam kalın olursa optik olarak büyük gösterir kesinlikle yanılsama değil optik bir olay diyebiliriz
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
3 yıl önce
yukardakiden az daha mantıklı ama yine de mantıksız su buharının ince kenarlı mercek etkisi oluşturması gerek dediine göre..öyle bişey mümkün değil iyi sallamışsın..ama optik orası doğru
3 yıl önce
Yukardakilerden daha mantıklı bir izah olmuş. Ufuktaki büyük görüntü göz yanılgısı falan değil. Aslında görüntü büyük değil de biz öyle zannediyor değiliz. Çok bariz bir büyüklük farkı var. Optik olarak büyük görünüyor olması çok daha mantıklı bir izah.
3 yıl önce
He knk aynen. Uzmanlar hala bulamamış sen buldun. Nobel ödülü de ister misin?
-2