İletken malzemeleri esnetmek genel olarak mantıklı bir fikir değildir. Esneyen yapıda atom dizilişi değişikliğe uğradığı için iletkenlik özelliği azalır. Yeni geliştirilen materyalde ise durum daha farklı ve bu malzeme sayesinde elektronik ve mühendislik alanlarında yeni gelişmeler yapılabilecek.
Bu ağlar, %700 oranına kadar genişletilebiliyor. Ayrıca otomatik olarak ilk haline geri dönebiliyor. Materyal esnetildiğinde ise iletkenliği artıyor. Araştırmacılara göre yeni materyal, 10 bin esneme-düzelme döngüsünü sıkıntısız şekilde gerçekleştirebiliyor.
Araştırmacılardan Dr. Christopher Tabor, normal şartlar altında esneme hareketinin sonuçlarının tam aksi derecede olduğunu söylüyor.
Ordu laboratuvarlarından kimya araştırmacısı Yüzbaşı Carl Trasher, “Polimerleşmiş Sıvı Metal Ağları, esnek güç iletimi, algılama ve devreler için önemli. Bu teknolojiyle birlikte insan arayüz sistemleri devamlı olarak çalışabilecek, daha hafif olacak ve daha fazla enerji iletecek” dedi.
Bu yılın başlarında da Çinli bilim insanları hem yatay hem de dikey olarak, parçalanmadan esneyebilen bir sıvı metal tanıtmıştı.