İnsansı Robot Tesla Optimus'tan Yeni Video: Şimdi de Yogaya Başlamış...

9
2
1
1
0
Tesla, yıllardır üzerinde çalıştığı insansı robotu Optimus için yeni bir video paylaştı. Robot, birkaç ayda ciddi yol kat etmiş durumda. Tesla Optimus, artık yoga bile yapabiliyor.

Tesla, uzun zamandır üzerinde çalıştığı "Optimus" isimli insansı robotla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Tesla Optimus'un resmî X hesabında paylaşılan yeni bir video, insansı robotun geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Paylaşılan videoya baktığımızda, insansı robotun dikkat çekici bir hızla geliştiğini görüyoruz. 

Tesla, Optimus için Mayıs 2023'te bir video paylaşmış ve bu robotun kendi başına hareket edip, nesneleri tutabildiğini aktarmıştı. Paylaşılan son video, Optimus'un birkaç aylık süreçte çok daha iyi bir noktaya evrildiğini ortaya koyuyor. Zira Optimus, artık nesneleri kendi başına sıralayabiliyor. Ayrıca Tesla'nın otomobillerinde kullanılan uçtan uca sinir ağı, an itibarıyla Tesla Optimus'a entegre edildi. 

Tesla Optimus, yoga da yapabiliyor!

Tesla Optimus

Paylaşılan video, Tesla Optimus'un vücut yapısının esnek olduğunu gözler önüne seriyor. Zira Tesla'nın insansı robotu, artık yoga da yapabiliyor. Robotun yaptığı hareketlere baktığımızda, bazılarımızdan daha iyi hareket ettiğini görüyoruz. Robot, denge konusunda gerçekten de iyi iş çıkarıyor. 

Tesla Optimus ile ilgili olarak anlatabileceklerimiz şimdilik bu kadar. Şirket, robotu her geçen gün biraz daha iyi bir noktaya taşımak için elinden geleni yapıyor ve paylaşılan son noktada ciddi anlamda ilerleme yaşandığını görüyoruz. Bakalım Tesla, Optimus ile piyasadaki en iyiler arasında yer alan Boston Dynamics'in Atlas'ı ile rekabet edebilecek mi...

Tesla Optimus'un yeteneklerinin sergilendiği son video:

Tesla Optimus için geçmişte paylaşılan video:

9
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
0
Yorumlar(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Cumhur İttifakı Fatih ERBAKAN; Kamu Mühendisi, en az Uzman Doktor kadar maaş almalı dedi. Uzman Doktor 80.000, Kamu Mühendisi 28.000 alıyor. Ancak hükümet Toplu Sözleşmede 5. derece kamu mühendisine sadece +242 lira ek zamı onayladı. 7. Toplu Sözleşmede Kamu Mühendislerine +17.000 ek zam teklif edildi. CHP milletvekili +28.000 ek zam kanun teklifi verdi.

Kamu Mühendislerini perişan ettiniz öğretmenden az maaş alır duruma düştüler. Kamu Mühendisi 4 asgari ücret ve en düşük memurun 2.5 katı alıyordu. Kamu Mühendisi; Noter, Uzman Doktor, Hakim gibi sayılı kariyer mesleklerdendir. Ama siz gidip Gelir Uzmanı diye evrak kaydeden, sekreterlik yapan kişilerle Kamu Mühendislerinin maaşlarını eşitlediniz.

Kamu Mühendisinin maaşlarını; Noterden, Uzman Doktordan, Hakimden, İtfaiyeciden, Zabıtadan, Komiserden, Polisten, Başöğretmenden, Teknik Öğretmenden düşük almasını sağladığı için hükümet bir şeyler yapmalı. Eskiden bir Kamu Mühendisi 4 katı asgari ücret, 2.5 katı düz memur ücreti alırdı. Kamu Mühendisinin eski itibar ve maaş iyileştirmesini istiyoruz.

Cumhur İttifakının Kamu Mühendisleri en az Uzman Doktor kadar maaş almalıdır ve 2023 yıl sonu olmadan bu çalışma hayata geçmiş olacaktır. Sözünü tutmasını bekliyoruz.

İyi günler;

Kamu Mühendisleri maaş kıyasıyla karşılaştıracak olursan Teknik Öğretmen, Başöğretmen, Polis, Komiser, Zabıta, Avukat, Savcı, Hakim, Noter, Uzman Doktor'dan az maaş alır oldu. Daha önce denk sayıldığı Hakim-Savcı-Uzman Doktor gibi mesleklerle tekrardan eşitlemesi gerekiyor. Zaten Mühendis Tek-Sen sendikası kurulacak olup iş bırakma eylemi yapılacaktır.
Ayrıca;
Cumhur İttifakı Fatih ERBAKAN; Kamu Mühendisi, en az Uzman Doktor kadar maaş almalı dedi. Uzman Doktor 80.000, Kamu Mühendisi 28.000 alıyor. Ancak hükümet Toplu Sözleşmede 5. derece kamu mühendisine sadece +242 lira ek zamı onayladı. 7. Toplu Sözleşmede Kamu Mühendislerine +17.000 ek zam teklif edildi. CHP milletvekili +28.000 ek zam kanun teklifi verdi. Vedat BİLGİN 2023 yılı bitmeden Kamu Mühendisi maaşlarında iyileştirme olacak Meclisin yeni hükümetin açılmasını bekleyin dedi. Vedat IŞIKHAN ise Kamu Mühendisleri ile ilgili çalışma var dedi.
Ek olarak;
Eskiden bir Kamu Mühendisi 4 katı asgari ücret, 2.5 katı düz memur ücreti alırdı. Kamu Mühendisinin eski itibar ve maaş iyileştirmesini istiyoruz.
Bu sorunu RTE çözer.


Cumhurİttfakından AdaletveKalkınmaPartisi ve YenidenRefahPartisi arasında 30 maddelik sözleşme imzalanmıştı, bu maddelere ek olarak KamuMühendislerinin Uzman Doktor maaşı seviyesine çıkaracak EkProtokoller de imzanıp YüksekSeçimKuruluna verilmişti. Seçim kazanıldı, ancak Hükümet bu maddeler ve protokolleri uymamaktadır bundan dolayı KamuMühendisleri maaşları çok düşük kalmıştır.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
biz görmeyiz belki ama gelecekte işsizlik bayağı artacak gibi.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Tesla bu işi biliyor aga yakında ekmek yaparken çırak aramamıza gerek kalmayacak hamur paslarını bize rahat bi şekilde al ver yapar işte
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Getirin şuradan akın robotics in çayda çıra oynayan tekerlekli terminatörlerini. Yoga da neymiş? :P (Akın robotics olmadı Boston Dynamics in Atlas'ı da olur :) :P )
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Akın robotics ve Boston Dynamics aynı cümlede bile olmamalı. Boston Dynamics hoplayıp zıplayan mühendislik harikası robotlar yaparken, Akın robotics yürümeyi sağlayacak bir bacak mekanizması bile üretemiyor