Elektrikli ve otonom araçlar son yıllarda büyük ölçüde rağbet görmeye başladı. LPG’li, dizel ve benzinli araçların doğaya, iklime verdiği zararlar göz önüne alınarak ülkeler bu konuda çeşitli kararlar alıyor. Otomotiv şirketleri de araçlarını elektrikli olarak üretmek ve diğer yakıt türlerine son vermek için taahhütlerde bulunuyorlar. Elektrikli araç üreten firmalar aynı zamanda otonom araçlar üzerine de çalışmalar gerçekleştiriyor.
Elon Musk özür diledi
Kesinti izleme sitesi olan DownDetector, geçtiğimiz Cuma günü saat 16.40 civarlarında yaklaşık 500 kullanıcının Tesla uygulamasında hata bildirdiğini açıkladı. Olaydan 5 saat sonra ise 60’tan fazla hata raporu geldi. Tesla CEO’su Elon Musk, bir sürücünün Twitter üzerinden yaptığı şikayet paylaşımına kişisel hesabından “Kontrol ediliyor” şeklinde cevap verdi.
Musk, uygulamanın bir süre sonra tekrar çevrimiçi olacağını belirterek, “Özür dileriz, bunun bir daha olmaması için önlemler alacağız” açıklamasında bulundu. Tesla uygulama ile birlikte, aracın kilitleri ve çalıştırılması dahil farklı birçok fonksiyonun uzaktan kontrol edilebilmesini sağlıyor.