‘Yılın Oyunu’ Seçilmesi Muhtemel The Legend of Zelda: Tears of Kingdom Çıktı! İşte Konusu, Fiyatı ve Gelen İlk Yorumlar

17
2
1
1
0
Zelda serisinin yeni oyunu The Legend of Zelda: Tears of Kingdom, bugün Nintendo Switch için çıkış yaptı. Mükemmele yakın inceleme puanlarıyla Breath of the Wild'ı geride bırakma potansiyeline sahip oyunun neler sunduğuna bakıyoruz.

Nintendo’nun en çok sevilen oyun serilerinden olan The Legend of Zelda’nın en yeni oyunu Tears of Kingdom, bugün resmen piyasaya sürüldü. Nintendo Switch'e özel olarak çıkış yapan aksiyon macera türündeki yapım, başarılı Breath of the Wild’ın devamı niteliğinde. 

Peki Tears of Kingdom Nintendo Switch neler sunuyor? Fiyatı ne kadar? Gelin hep beraber yapıma gelen yorumlardan konusuna kadar tüm detaylara birlikte bakalım.

The Legend of Zelda: Tears of Kingdom konusu

2017'de çıkan Breathe of the Wild'ın devamı olan Tears of Kingdom, bizi sahip Hyrule'un eşssiz manzaralarında yeni maceralara götürüyor. Detaylar ve yeniliklerle dolu açık dünyayı hem havadan hem karadan keşfedebileceğiniz yapım, önceki oyundan da bildiğimiz Link'in Hyrule'u tehdit eden yeni ve güçlü bir düşmandan kurtarmaya çalışmasını konu ediniyor.

The Legend of Zelda: Tears of Kingdom fiyatı

En başta da söylediğimiz gibi Tears of Kingdom, yalnızca Nintendo Switch için çıkış yaptı. Nintendo, ülkemizde direkt olarak oyun satmıyor; ancak oyuncular farklı yerlerden oyunları satın alabiliyor. Nintendo oyunları satan gizala'ya baktığımızda oyunun 2099 TL'lik bir fiyata sahip olduğunu görüyoruz. Yapımın yurt dışı fiyatı ise 69,99 dolardan başlıyor.

The Legend of Zelda: Tears of Kingdom fragmanı:

Breathe of the Wild’dan bile iyi olabileceği söylenen Tears of Kingdom'ın inceleme puanları mükemmele yakın

The Legend of Zelda: Tears of Kingdom için ilk incelemeler de geldi. Önde gelen eleştirmenlerin yorumları ve puanları, oyunun beklenenden de iyi olduğunu ortaya koydu. IGN’den, GameSpot’a, GamesRadar’dan Eurogamer’a kadar birçok yer, yeni oyuna mükemmele yakın puan verdi. Tears of Kingdom, Metacritic’ten 96 puan alırken OpenCritic’ten de 97 aldı. Bu puan, şu anda yapımı OpenCritic’te tüm zamanların en iyi derecelendirmesini alan oyunu da yaptı.

Eleştirmenler, oyunun heyecan verici bir hikaye, çılgınca mekanikler, eşsiz bir manzara ve birçok iyileştirme içerdiğini ifade ediyor. Hatta birçok insanın gönlünde taht kurmuş, bazılarınca tüm zamanların en iyi oyunlarından olan The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ı geçme potansiyeli olabileceğini söyleyenler bile var. Bunların yanı sıra oyun, eşsiz ve yaratıcı olarak da tanımlanıyor. Oyunun inceleme puanları ise şu şekilde;

  • Metacritic - 96/100
  • OpenCritic - 97 / 100
  • IGN -  10 / 10
  • Eurogamer -  4 / 5
  • GameSpot - 10 / 10
  • The Gamer
  • Dexerto - 5 / 5
  • GamesRadar+ - 4.5 / 5
  • Game Informer - 9.75 / 10
  • VGC - 5/5

Oyuna gelen bazı tepkiler

“The Legend of Zelda: Tears of Kingdom, hâlihazırda dolu hissedilen bir dünyayı genişleten ve çıtayı bulutların daha da üstüne çıkaran, akıl almaz bir devam oyunu.“

“Tears of Kingdom, çoğu büyük oyunun bırakın eşleşmeyi, ulaşmaya bile çalışmadığı sürükleyici oyun deneyimi için bir standart belirliyor.”

“Mükemmel bir devam oyunu ve şimdiye kadar yapılmış en iyi Zelda oyunlarından biri. Kendine ait birçok yenilikçi fikir eklerken orijinal başarılarını geliştiriyor.”

“Şimdiye kadar oynadığım en eşsiz ve yaratıcı oyunlardan biri. Yapabileceğini çok şeyin olmasının yanı sıra dünya tasarımı, Link’in yeteneklerini ve kendi zekânızı kullanmanızı sağlayan mükemmel bir alan. Kesinlikle satın alınması gereken, Nintendo Switch’teki gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri.”

17
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
1
1
0
Yorumlar(6)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Şimdi şöyle düşünün ortada tuval, fırça ve boyalar var. Sen olmasan o aletler tek başına resim çıkaramaz ve yapamaz. Yapay zeka da öyle ortada yazılım var altyapısı var ama sen prompt görmediğin sürece bir eser ortaya çıkmaz ki çıkan eseride fırça veya boya yapmıyor insan yapıyor. Her sebebin bir müsebbibi var. O yüzden bence yapay zeka ile oluşturulan her türlü eser onu yapan kişinin telifinde olmalı.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Olur yargıçın keyfi öyle istedi diye almayız. Benim canım da almak istiyor yargıca vermeyiz, ben alırım. İsteyen istediği gibi at koştursun toplum diye yarattığımız tuhaf sistemde. Ressamlara da vermeyin, promt yazmıyorlar ama fırça, boya kullanıyorlar. Telif hakkını ressam değil palet alsın.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Tasarımda önemli olan "fikir"dir! fakat böyle bir karar vermesi doğal, bu teknoloji daha yeni ve herkes kendi kafasına göre kararlar alıyor, zamanla "ameleliğin" değil "fikirlerin" önemli olduğunu anlayacaklardır.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Yargıç haklı eseri ortaya çıkartan oluşturan kimse hak sahibi odur, çizen oluşturan kendisi değil yapay zekaya sipariş veriyorsun o senin için yapıyor birisi ünlü bir ressama bir eser oluşturmasını istese bu eserin yaratıcısı sipariş veren mi olur ressam mı veya bir başkasımı.
Yanıtla
-3
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Şaka mısın sen? Başka birine sipariş vermek ile, yapay zekaya komutlar vererek sadece "amelelik" tarafını yaptırmak ile aynı şey mi?

ama tabiki tasarımcı sadece sipariş veren kişinin dediklerini yaparak ortaya bir iş çıkartıyorsa, o zaten tasarımcı değildir.
1 yıl önce
Yapay zeka noktalama işaretlerine fayda sağlar mı?
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Bence haklı evet yapay zeka diğer resimlerden öğrenerek yapıyor ama ona öğretmiş olmak onun yaptığı resimin aynısını yaptığı anlamına gelmiyor tıpkı insan gibi öğreniyor ve ona şu resmi yap dediği için yapıyor gelecekte sanatçılar yaptıkları sanat eserlerinin yapay zekanın öğrenmesinde kullanılamaz gibi bir ibare yazmadığı sürece yaptıkları eserler yapay zeka öğreniminde kullanılmaya devam edecek.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
yada daha kolayını yapabilirler. yapay zekanın giremeyeceği alanları belirlemek yerine girebileceği alanları belirlerler.

hem yapay zeka kullanımı devam etmiş olur hem de insanların emeklerine haksızlık edilmemiş olur.

bu zıkkım meret sınırlandırılmazsa içimize giydiğimiz şeyin rengine kadar söyleyecek.

teknolojik gelişme toplumların hayatına fayda kaygı getiriyorsa gelişmesin daha iyi. teknoloji insanlar için var, insanlar teknoloji için değil.
-1