The New York Times, İçerikleriyle Yapay Zekâ Sistemlerinin Eğitilmesini Yasakladı

4
2
2
0
0
The New York Times, internet sitesindeki içerikler ile yapay zekâ sistemlerinin eğitilmesini yasakladı.

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk yönetimindeki Twitter, yapay zekâların eğitilmesinin önüne geçmek için her kullanıcıya günlük Tweet görüntüleme sınırı getirmişti. Şimdi de dünyanın en köklü ve büyük yayıncılarından The New York Times, Hizmet Koşulları’nda önemli bir güncelleme yaptı.

The New York Times, kendi makaleleriyle yapay zekânın eğitilmesini istemiyor

the new york times

The New York Times, 3 Ağustos günü Hizmet Koşulları’nı güncelleyerek içeriklerindeki metinlerin, fotoğrafların, görsellerin, seslerin ve videoların “bir makine öğrenimi veya yapay zekâ sistemi eğitimi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere herhangi bir yazılım programının geliştirilmesinde” kullanılmasını yasakladı.

Bu güncellemeyle birlikte aslında yalnızca yapay zekâ sistemlerinin değil, internet sitelerinden içerik çeken botların da kullanımı yasaklandı.

OpenAI, internet sitesi sahiplerine bu konuda esneklik sunmaya başlamıştı:

Pek çok platformdan benzer şikâyetler alan OpenAI, yapay zekâ eğitiminde internet sitelerinin sahiplerine bir esneklik sunmuştu. Platform sahipleri, artık GPT dil modelinin geliştirilmesi için kullanılan GPTBot arama robotunun engellenebileceğini duyurmuştu.

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/8/14/23831109/the-new-york-times-ai-web-scraping-rules-terms-of-service
4
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
2
0
0
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Eyyy new york times, teknolojinin önünde bir şeyleri yasaklayarak duramazsın, ona adapte olmazsan sonun Nokia gibi olur.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
kasparov maç kaybettiği deep blue bilgisayarına çok sinirlenmişti. yapay zeka sınırlandırılmazsa insanlardan kasparovunkinden daha fazla tepki yükselir.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
not: ayrıca sınırlamak ve yasaklamak farklı kavramlar. birinde kullanımını komple kalkıyor diğerinde belli alanlarda kullanıma devam ederken belli alanlarda kullanılmıyor.

evet teknoloji bir güç çeşidi ama kontrolsüz güç güç değildir.

karşınızda frankenstein bulmak istemezsiniz.
yada kasparovun maçı kaybettikten sonraki ruh haline sahip bir sürü insanın oluşmasını.
-1