THODEX CEO'su Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye Ne Zaman Getirileceği Belli Oldu!

20
9
2
0
0
Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafından Türkiye'ye iadesi kabul edilen THODEX isimli kripto para borsasının kaçak CEO'su Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye ne zaman getirileceği belli oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelen THODEX isimli kripto para borsasının kaçak kurucusu Faruk Fatih Özer, dün önemli bir gelişme ile haberlerimize konu oldu. Geçtiğimiz ağustos ayında Arnavutluk'ta yakalanan kaçak CEO'nun Türkiye'ye iade edileceği açıklandı. 

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafından alınan iade kararının ardından, Fatih Furkan Özer'in Türkiye'ye ne zaman geleceği netleşti. Edinilen bilgilere göre Özer, 20 Nisan'da (yarın) Türkiye'ye getirilecek. İade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, kaçak CEO'nun Türkiye'deki yargılanmasına başlanacak. Fatih Furkan Özer, milyarlarca dolarlık vurgun yaptıktan sonra Türkiye'den kaçmıştı...

Peki kaçak CEO için ne kadarlık ceza isteniyor?

faruk fatih özer

Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 21 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Neler yaşanmıştı?

Her şey, borsada para çekme ve transfer işlemlerinin durmasıyla başladı:

CEO, iddiaları yalanlamıştı:

Thodex'e yönelik Türkiye'de operasyonlar yapılırken, mal varlıklarına el konmuştu. Interpol, Fatih Özer için kırmızı bülten çıkarmıştı:

Ardından CEO hakkında çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı:

Son dönemin en tartışılan isimlerinden Sedat Peker de bazı iddialarda bulunmuştu:

Fatih Özer'in yakalanmasının an meselesi olduğu açıklamasından birkaç ay sonra izi kaybedildi:

Thodex, geçtiğimiz aylarda müvekkillerin zararlarını gidermeye başladı:

Fatih Özer için istenen ceza en sonunda belli oldu:

Thodex davası, henüz 3 ay önce başladı:

Peki vurgun nasıl yaşanmıştı?

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/thodexin-kurucusu-faruk-fatih-ozer-yarin-turkiyeye-iade-edilecek,9o3IOaL93kO_MEhN6bgrUw
20
9
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
9
2
0
0