TikTok, DALL-E 3 Gibi Yapay Zekâ Modelleriyle Oluşturulan İçerikleri Otomatik Olarak Etiketleyecek

2
2
1
0
0
TikTok, kullanıcıları yapay zekâ ile oluştuurlan içerikler konusunda bilgilendirmeye yönelik yeni bir adım attı. Artık DALL-E 3 gibi modellerle oluşturulan içerikler, otomatik olarak etiketlenecek.

Yapay zekânın yaygınlaşmasıyla sosyal medya platformlarına büyük iş düşmeye başladı. Şirketler, dolandırıcılıklardan deepfake görüntülere kadar yapay zekânın potansiyel sorunlarını önlemek için adımlar atmaya çalışıyordu. Şimdi de TikTok’tan böyle bir hamle geldi.

Dev platform, normalde kendi efektleriyle oluşturulan yapay zekâ içeriklerinin etiketliyordu. Şimdi ise diğer platformlarda oluşturulan içerikleri de etiketleyeceğini ve kullanıcıları bilgilendireceğini ifade etti.

DALL-E 3 gibi modellerle oluşturulan içeriklere etiket eklenecek

Diğer platformlar derken DALL-E 3, Bing, Midjourney gibi diğer yapay zekâ modellerinden bahsediliyor. Eğer bir içerik üreticisi TikTok üzerinden bu tarz bir araç ile oluşturduğu gönderi paylaşırsa içeriğe otomatik olarak “yapay zekâyla oluşturuldu” yazan bir etiket eklenecek. Bu şekilde kullanıcılar o görselin yapay zekâ ürünü olduğunu anlayabilecekler.

TikTok, bu yeni etiketleri getirmek için Microsoft ve Adobe’nin ortak kurduğu C2PA koalisyonunun “İçerik Kimliği” ismi verilen teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, içeriklere meta veriler ekliyor, bu şekilde TikTok içeriğin yapay zekâ tarafından oluşturulduğunu hızlıca anlayabiliyor ve etiket ekliyor. C2PA’nın bu teknolojisi, sahte görsellerin ve yanlış bilgilerin önüne geçmek amacıyla geçen yılın ekim ayında tanıtılmıştı. Ancak bu bilgileri içermeyenlerin TikTok’a yüklenip etiketlenmeden dolaşımda olabileceğini de belirtmek gerekiyor.

TikTok’un getirdiği bu özellik, önümüzdeki haftalarda tüm dünyada kullanıma sunulmuş olacak. Etkili olup olamayacağını o zaman göreceğiz. Hâlihazırda üreticilerin yapay zekâ ile oluşturulan veya değiştirilen içerikleri belirtmesini zorunlu kılan şirket, şimdi gelen özelliği yapay zekâ içeriklerini anlama konusunda ek bir yöntem olarak gördüğünü söylüyor.

2
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Ya yeter her uygulamaya ekleyip ağırlaştırıyorsunuz her şeyi. Microsoft da aynını yapıyor. Windows'u açıyorsun Copilot, Edge'i açıyorsun Copilot, fotoğraflar uygulamasını açıyorsun Copilot, paint'i açıyorsun Copilot, mail uygulaması Copilot, not defterine de ekleyeceklermiş. Eğilip klavyeye bakıyorsun artık Copilot tuşu da koydular. Keşke düzgün çalışsalar da dert etmesem. Geçen bir İngilizce şarkı sözü yazdım, bu sözler hangi şarkıdan dedim, bana "Süper Baba dizisinin jenerik müziği" dedi. YA BUNLAR YAPAY ZEKA FALAN DEĞİL, bunlar kelimeleri yan yana dizme botu sadece. Düşünme yetileri falan yok. Büyük firmalar, Microsoft olsun Google olsun, zannediyor ki bunların aklı var fikri var, o yüzden her yere sokuyorlar bunları. Ama anca uygulamaları programları yavaşlatmaya yarıyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
1 yıl önce
bunların düşünme yetilerinin olduğunu sana kim söyledi ise seni büyük keklemiş bro.
bunlar senin işini hafifleten araçlar. ameleliğini azaltırlar.
örneğin bir sistemde ücretli api kullanıyorsun bu apiye uygun yazılımın var çalışıyor. sonra firma dedi ki ben api alt yapımı değiştiriyorum.
sen bu dil modeline programın kaynak kodu bu diyorsun. bu ayarlı api komutları diyorsun. yeni api komutları bunlar diyorsun. bunu buna çevirirmisin diyorsun :D hop yapıyor. sonra oturup kontrol edip test ediyorsun sonra işin bitiyor öbür türlü 5 saat uğraşıyorsun.
yani bunlar süper baba nın jenerik müziğini bana ağzınla tıngırdar mısın demek için yapılmamış :D
1 yıl önce
1- uygulamalırın içine dil modelini komple koymuyorlar sadece api ile sorgu çekiyor yani uygulamayı şişirmez
2- bunlar bot değil senin nasıl nasıl beyninde nöronlar varsa bu modellerinde noronları var, düz chatbotlar json temelli dosyalar kullanır ve dosyarın için önceden hazırlanmış soru cevaplar bulunur.
3- bu dil modelleri senin yazdığın şarkıyı bulmak için eğitilmiyorlar ve allah bilir nw yazdında sonuç alamadın.
1 yıl önce
ya mı dedi o!
1 yıl önce
Sadece kısayol olarak mı kullanılacak acaba yoksa Edge'de Copilot'un yapabildiği gibi tarayıcı özelliklerine de müdahale edebilecek mi
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Helal olsun dedirten özellik, gerçekten de çok verimli olacağını düşünüyorum!
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .