Tofaş Üretime Geçici Olarak Ara Vereceğini Açıkladı

3
2
1
1
0
Türkiye'nin en önemli otomotiv firmalarından Tofaş, 16 Temmuz-20 Ağustos arasında üretime geçici olarak ara vereceğini açıkladı.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, ülkemizde otomotiv sektöründeki en önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor. Tofaş'ın Bursa fabrikasındaki üretimin fabrikasındaki üretim, temmuz ayının ikinci yarısında ve ağustos ayının ilk yarısında kapalı olacak. 

Firmanın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre Tofaş'ın Bursa fabrikasında 16 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında üretim yapmayacak. Üretim hatlarında yapılacak olan planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle firma böyle bir karar aldığını açıkladı. 

Çalışanlar planlı yıllık izin hak edişlerini kullanacak

tofaş

Firmadan gelen açıklamaya göre, üretime ara verilen dönemde çalışanlar planlanmış olan yıllık izin hak edişlerini kullanacaklar. Fabrikada yalnızca nöbetçi personel ile bakım ve revizyon çalışmalarını gerçekleştirecek. 

Zaman zaman fabrikalarda bu tür bakım faaliyetlerinin geliştirilmesi için üretime ara verildiğine sık sık şahit oluyoruz. Otomotiv pazarında da dünya çapında yaşanan durgunluk ile birlikte Tofaş, bu süreci bakım için değerlendirme kararı verdi. Tofaş, geçtiğimiz yıl da yaz aylarında üretime 24 gün ara verme kararı almıştı. 

Kaynak : https://www.bloomberght.com/tofas-ta-uretime-gecici-ara-2355332
3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0