Toyota, İlk Otonom Arabasını Ne Zaman Tanıtacağını Açıkladı

5
1
1
0
0
Toyota, ilk otonom otomobili "Bozhi 3X"i ne zaman tanıtacağını açıkladı. Çin'de tanıtılacak otomobil, ultra gelişmiş özelliklere sahip olacak.

Japon otomobil devi Toyota'dan elektrikli ve otonom otomobillerle ilgili dikkat çeken bir hamle geldi. Şirket, Çinli ortağı Guangzhou Automobile Group ile yeni bir SUV piyasaya süreceğini açıkladı. Gelecek yılın başlarında piyasaya sürülecek "Bozhi 3X" isimli SUV, otonom sürüş sistemine sahip olacak.

Henüz hakkında çok az şey bildiğimiz Bozhi 3X, otobanlarda sürücüsüz olarak ilerleyebilecek. Ayrıca kendi kendine park özelliği de bulunacak. Otomobil, sürücüsü içinde olmasa da kendisini park edebilecek. Tüm bunlara ek olarak; şehir içi kullanım sırasında yaşanabilecek durumlar da Bozhi 3X'in otonom sürüş sistemi ile yönetilebilecek.

Toyota'dan yeni bir batarya geliyor

Toyota

Toyota'nın gündeme ilişkin tek açıklaması Bozhi 3X ile ilgili değildi. Şirket, yeni bir batarya teknolojisi üzerinde de çalıştığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre lityum demir fosfat (LFP) yapılı batarya, elektrikli otomobillerin üretim maliyetlerini yüzde 40'a kadar düşürecek. Bu da daha uygun fiyatlı elektrikli otomobillerle tanışacağımız anlamına geliyor. Toyota'ya LFP batarya, 2026-2027 döneminde hazır olacak.

Elektrikli otomobillere pek sıcak bakmayan Toyota, her şeye rağmen bu sektörden de uzak kalmak istemiyor. Bakalım yapılan çalışmalar, Toyota'nın elektrikli otomobillere olan görüşünü değiştirecek mi...

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/725551/toyota-otonom-yeni-lfp/
5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0