TSK Personelinin Sosyal Medyada Paylaşım Yapması Yasaklandı!

34
3
2
0
0
TSK personelinin TikTok gibi sosyal medya platformları kullanmasını kısıtlayan yasa tasarısı TBMM'de kabul edildi. Kararın ne zaman Resmî Gazete'de yayımlanacağı bilinmiyor.

TBMM Milli Savunma Komisyonu'na sunulan "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", kabul edildi. Bu gelişme ile silah altındaki askerler, sosyal medya kullanımıyla ilgili bazı kısıtlamalarla karşı karşıya kalacaklar.

Özellikle de TikTok, askeri personelin sık sık paylaşımlar yaptığı bir mecra idi. Hatta bununla ilgili olarak TSK'nin TikTok'u yasaklayacağı iddiaları da bir süredir konuşuluyordu. İşte TBMM'de kabul edilen teklifle bu mesele nihayete ermiş oldu. TSK personeli artık TikTok gibi platformlarda rahatlıkla paylaşım yapamayacak.

Düzenleme, TikTok'tan çok daha fazlasını kapsıyor!

TSK TikTok kararı

Ana akım medyada daha çok TikTok üzerinden haberler yapılmış olsa da işin özü çok daha derine iniyor. Kabul edilen teklif kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda da değişiklikler yapılacak. Bu değişiklikler ile bir askeri personelin kimlik, görev veya faaliyetlerini, radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap gibi her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayınlaması veya açıklaması yasaklanacak

TSK tarafından alınan kararın önemli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yapılan paylaşımlar, istemsizce olsa bile PKK gibi bölücü örgütler tarafından konum tespiti için kullanılabiliyordu. Düzenleme ile bunun önüne geçilmiş olacak. Kararın ne zaman Resmî Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe gireceği şimdilik bilinmiyor.

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/gundem/tsk-personeline-iliskin-kanun-teklifi-tbmm-milli-savunma-komisyonunda-kabul-edildi-860762.html
34
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
3
2
0
0