Apple'ın "Pro-Standart Ayrımcılığı" Bitiyor: Tüm iPhone 16 Modelleri Aynı İşlemciyi Kullanacak!

5
4
3
1
0
Yeni bir iddiaya göre Apple, iPhone 16 serisinde işlemci yaklaşımını değişterecek. Şirket, tüm modellerde aynı işlemci ailesini kullanacak. Bu seri, A18 olarak karşımıza çıkacak.

Yeni nesil iPhone modellerinin tanıtılmasına oldukça kısa bir süre kaldı. Apple, eylül ayında düzenleyeceği bir etkinlikle iPhone 16 ailesini bizlerle buluşturacak. 4 modelden oluşacak cihazların çıkış tarihi yaklaştıkça haklarında yeni bilgiler edinebiliyorduk. Daha birkaç gün önce iPhone 16’nın ekran koruyucuları ortaya çıkmıştı.

Şimdi ise serinin işlemcileriyle ilgili önemli bilgiler geldi. İlk olarak Nicolas Alvarez isimli kullanıcı tarafından fark edilen ve MacRumors tarafından paylaşılan kodlara göre Apple, yeni modellerinin çip tarafında önemli bir değişikliğe gidecek.

Tüm iPhone 16 modelleri aynı işlemciyle gelecek ancak yine farklılıklar olabilir

Kodlardan edinilen bilgilere göre Apple, iPhone 16 ailesinin tamamında aynı A serisi çipi kullanacak. Bu çipin yepyeni bir model olacak A18 işlemci olacağı paylaşılan bilgiler arasında. Ancak bu haber, hepsinde tamamen aynı çip olacağı anlamına gelmiyor.

Yani A18 içinde de farklılıklar görebiliriz. Örneğin en düşük versiyonda standart A18 işlemci yer alabilir. Pro ve Pro Max gibi daha üst modellerde ise A18 Pro gibi bir isimlendirmeye sahip aynı serinin bir üst versiyonu işlemciyi görebiliriz. Tabii ki kesin olarak bir bilgi yok ancak bu tarz bir yaklaşım olma ihtimali oldukça yüksek.

Apple önceki nesillerde standart ve Plus modeller ile Pro modellerinde farklı çip tercihi yapıyordu. Örneğin iPhone 15’te iPhone 14 Pro’da yer alan A16 Bionic çip vardı. iPhone 15 Pro’da ise A17 Pro çip bulunuyordu. iPhone 14’te ise iPhone 13 Pro’daki A15 Bionic çip vardı. Şimdiki haberler ise Apple’ın bu yaklaşımı değiştirerek yeni iPhone serisinde aynı işlemci ailesini kullanacağını gösterdi.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2024/07/02/iphone-16-models-a18-chip/
5
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
3
1
0